Bij het Wetenschapsfestival op 7 oktober houdt de RIVM een Kennisparade op Antonie van Leeuwenhoeklaan 9 in Bilthoven. Het POP-UP PoepPaleis is een van de educatieve attracties. Praten over poep is niet alleen grappig maar ook nuttig voor de gezondheid, is de grote boodschap. Na een bezoekje aan het PoepPaleis trek je nooit zomaar meer door!
Bij het Wetenschapsfestival op 7 oktober houdt de RIVM een Kennisparade op Antonie van Leeuwenhoeklaan 9 in Bilthoven. Het POP-UP PoepPaleis is een van de educatieve attracties. Praten over poep is niet alleen grappig maar ook nuttig voor de gezondheid, is de grote boodschap. Na een bezoekje aan het PoepPaleis trek je nooit zomaar meer door! (Foto: Poeppaleis)

POP-UP PoepPaleis bij parade RIVM

Zaterdag 7 oktober is het RIVM in Bilthoven van 10.00 tot 16.00 uur open voor publiek tijdens het Wetenschapsfestival. Een van de vrolijkste activiteiten is het POP-UP PoepPaleis.

Bilthoven - Het POP-UP PoepPaleis maakt op een creatieve manier praten over poep makkelijker. Poepen doen we allemaal, maar erover praten doen we niet. En dat is jammer want 'de grote boodschap' zegt iets over de gezondheid. Het POP-UP PoepPaleis laat kinderen en volwassenen op een vrolijke en creatieve manier meemaken hoe eten door de spijsvertering gaat en eindigt in poep. Hoe ziet het eruit en wat betekent het? Op de PoepPoster staat welke poep vormen er zijn. Na een bezoekje aan het PoepPaleis trek je nooit zomaar meer door! Kinderen kunnen ook zelf creatief aan de slag met glitterdrollen maken, kleurplaat kleuren, spelletjes doen, op de foto met de mega grote gouden drol en op de wc-muur schrijven. Ook krijgen ze een mooie PoepPoster mee om thuis op te hangen.

De grote boodschap

Het is nodig om meer over poep te praten want poep zegt iets over de gezondheid. En poepen gaat zeker niet altijd goed; zeker 100.000 kinderen met poepproblemen zijn onder behandeling van een arts en Nederland heeft twee miljoen buikpatiënten. Praten over poep is niet alleen grappig maar ook nuttig, is de grote boodschap. Aandacht voor de spijsvertering en het eigen lichaam op jonge leeftijd werkt een gezonde leefstijl in de hand.

PoepPaleis

Het PoepPaleis wil praten over dit beladen onderwerp makkelijker maken zodat problemen eerder opgespoord en verholpen worden. Deze stichting is vorig jaar opgezet door Nieske Castelein en Tessie Vilé uit Utrecht en de Bilt.

Het POP-UP PoepPaleis is ontworpen door de Utrechtse vormgevers van Atelier Remy & Veenhuizen. Tejo en René willen laten zien dat je lijf als een soort transportsysteem aan het werk is als je eet. Vervoeren, vervormen, eruit halen, toevoegen, kneden, malen, hakken, breken. De interactieve Grote Verteermuur laat zien dat er iets anders uitkomt dan je erin stopt.

RIVM Kennisparade

De RIVM Kennisparade vindt plaats op zaterdag 7 oktober van 10.00 tot 16.00 uur op het terrein van het RIVM, Antonie van Leeuwenhoeklaan 9 in Bilthoven. Belangrijk: iedereen vanaf 14 jaar moet een legitimatiebewijs meenemen!

De dag wordt georganiseerd in het kader van het Weekeind van de Wetenschap. Meer informatie en aanmelden:
rivm.nl/kennisparade.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox