Logo biltschecourant.nl


Speel met je huisdier. Ga verstoppertje spelen in het bos of verstop iets te eten in een w.c rol. Honden vinden dit leuk, maar ook katten en konijnen beleven hier veel plezier aan. Foto: Astrid van Walsem
Speel met je huisdier. Ga verstoppertje spelen in het bos of verstop iets te eten in een w.c rol. Honden vinden dit leuk, maar ook katten en konijnen beleven hier veel plezier aan. Foto: Astrid van Walsem (Foto: Astrid van Walsem)

Hond slokt zes kindersokken op

Woensdag is het nationale Dierendag. Een dag om al onze grappige, lieve en ondeugende huisdieren een extra knuffel te geven. Dierenarts Bekhoven van de kliniek Bilthoven deelt een paar anekdotes en geeft enkele nuttige tips om het leven van je huisdier nog aangenamer te maken.

Bilthoven - "Let erop dat je kat of je konijn altijd blijft eten. Wanneer je kat twee dagen niet eet, gaat het fout met zijn stofwisseling. Hetzelfde geldt voor het konijn. Een konijn heeft een zeer gevoelig maag- en darmkanaal waarbij een dag niet eten al desastreuse gevolgen kan hebben. Wacht in beide gevallen niet en ga meteen naar je dierenarts. Honden daarin tegen kunnen veel langer zonder eten. Daar hoef je je pas na een week echt zorgen om te gaan maken. Of als ze hele vreemde zaken eten. Zo stonden langs de kant van het zwembad netjes drie paar kinderschoenen op een rij met daarin drie paar sokken. Een paar minuten later, staan er nog steeds drie paar kinderschoenen maar zonder de sokken. De hond had de sokken opgegeten en heeft deze op de kliniek netjes mogen uitbraken."

Mijn hond doet dat nooit

Het is bij velen bekend maar niet bij iedere eigenaar van een hond of kat. Pure chocola kan dodelijk voor ze zijn. En dat heb je niet altijd snel in de gaten. Zo loopt een mevrouw met haar bezoek mee naar de deur en de hond eet het schaaltje op tafel met paaseitjes leeg. Bij weer een andere eigenaresse at de hond het pak net geopende pure hagelslag leeg.
Rondom Pasen, Sinterklaas en Kerst is het dus opletten geblazen. Pure chocola kan dodelijk zijn voor je hond. Het is heel belangrijk om je hond binnen drie à vier uur te laten braken. Ga direct naar een dierenarts waar ze jouw viervoeter een injectie kunnen geven om het braken op te wekken.'


Daag je huisdier uit

Speel verstoppertje met je hond in het bos of verstop iets te eten in een w.c rol. Honden vinden dit leuk, maar ook katten en konijnen beleven hier veel plezier aan.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox