Logo biltschecourant.nl


Jackelien volgde de modeacademie in Amsterdam en ging na haar studie aan de slag als lingerie- en badkledingontwerpster bij een bedrijf in Brabant. FOTO: Els van Stratum
Jackelien volgde de modeacademie in Amsterdam en ging na haar studie aan de slag als lingerie- en badkledingontwerpster bij een bedrijf in Brabant. FOTO: Els van Stratum (Foto: Els van Stratum)

Gelukkig geen BH stress meer

Het is de normaalste zaak van de wereld dat vrouwen BH's dragen. Toch worstelen een hoop dames met dit kledingstuk. Voor een broek is een centimeter voldoende om te weten welke maat je nodig hebt. Voor de BH werkt dat net even anders, vooral bij vrouwen met een maatje meer. Jackelien Struik, BH goeroe en oprichtster van het plus size lingerielaber Disismi weet daar alles van.

De Bilt - Jackelien (47) volgde de modeacademie in Amsterdam en ging na haar studie aan de slag als lingerie- en badkledingontwerpster bij een bedrijf in Brabant. "Een hele omschakeling van het 'hippe Amsterdam naar het gemoedelijke Brabant. Ik ontdekte in mijn werk dat lingerie voor de grotere maten totaal niet spannend was.

Een maatje meer

Omdat ik zelf ook een maatje meer heb wilde ik hier iets mee, lingerie leuk maken voor iedereen, dus ook voor de vollere vrouw. Het stigma voor 'dik zijn' doorbreken. Want waarom zou lingerie voor grote maten duf, saai en degelijk moeten zijn?".

Persoonlijk

9 jaar geleden hakte ze de knoop door, begon thuis met het ontwerpen van haar eigen lingerielijn en ging met haar creaties naar de lingeriebeurs in Parijs. Haar eerste collectie 'Engelse drop' met vrolijke dropprints was een luchtige manier te laten zien dat lijnen niet altijd goed is en werd een groot succes. Jackelien: "Het leuke van het ontwerpen van lingerie is dat het eigenlijk heel technisch is, vooral de BH.

Van de andere kant is de BH heel intiem en persoonlijk. Je draagt het tenslotte op je lijf, dicht bij je hart". Jackelien trekt met haar 'Tieten Tour' (Disismi-dag) door het land en geeft tips aan vrouwen met BH-stress. Ook is ze een kei in het opzetten van popup winkels door het hele land. Zowel de 'tour' als de shops zijn laagdrempelig. "Het leed is best groot als het om het kiezen van de juiste BH maat gaat. Daar help ik bij. Vrouwen zijn geneigd een te kleine maat aan te schaffen met het idee dat deze na het afvallen beter gaat passen. "Nee hoor, ik heb niet maat H". Nou ik heb een J en ben er trots op! Zorg goed voor jezelf, voel je mooi en vrouwelijk en straal dat lekker uit, daar kan geen dieet tegenop", vertelt Jackelien

Op 6 november is Jackelien met haar Tieten Tour aanwezig bij Sportschool 'Curves' op de Hessenweg in De Bilt en kun je binnenlopen tussen 10 tot 12 en 16 tot 18 uur.

Disismi.com en op de facebookpagina

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox