Foto: Els van Stratum

Groenekan bijna autoloos

Afgelopen zaterdag vond het jaarlijkse Running Dinner plaats. Op die avond reden er praktisch geen auto's door het dorp, maar pakte iedereen de fiets. Brigitte Kant, Antoinette van Laar, Angela Vervoorn en Daphne de Wild nemen ieder jaar de organisatie van dit evenement op zich.

Door: Els van Stratum

Groenekan - "Vorig jaar deden 48 koppels mee, dit jaar 72. Het maken van de logistieke planning is de grootste klus waar Antoinette zich op stort.

Logistieke puzzel

72 koppels, 4 culinaire gangen, verdeeld over 18 adressen. Op ieder adres 4 koppels waarvan 1 koppel de betreffende gang verzorgt. En dan voor de volgende gang op de fiets naar het volgende adres waar je weer met 3 nieuwe koppels aan tafel zit.

Verrassing

Dat blijft tot voor het vertrek een verrassing. Het nieuwe adres wordt altijd vlak voor vertrek middels een gesloten envelop bekendgemaakt. Dat is juist het leuke, je hebt geen idee bij wie en met wie je aanschuift. ''Wat mij leuk verraste was de ontwikkeling in de aanwezige 'gelegenheidskoppels' en het publiek jong en oud door elkaar. Ieder jaar zie je weer nieuwe mensen die deelnemen. Het is ook een perfecte manier om dorpsgenoten te ontmoeten en te leren kennen. En natuurlijk culinair genieten!" vertelt Brigitte.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox