Foto: Marieke Markus

Speelgoed lenen na 40 jaar nog steeds aantrekkelijk

Speelotheek De Bilt bestaat in oktober 40 jaar. Dit vieren we op 7 oktober van 10.00 – 13.00 uur op onze nieuwe locatie bij Restaurant Bij de Tijd. De kinderen kunnen zich laten schminken, cupcake versieren, een button maken en natuurlijk spelletjes spelen. Voor de volwassenen is er koffie en thee met appeltaart. Speelotheek De Bilt is die dag ook onderdeel van de vrijwilligersbanenroute van MENS de Bilt. "We zijn namelijk nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor de uitleen en het bestuur".

De Bilt - Speelotheek De Bilt is op 18 oktober 1977 officieel opgericht onder de naam Stichting Speelgoedleenderij De Bilt. Het doel: ”speelgoed en spelmiddelen aan kinderen uitlenen en het adviseren van ouders, opvoeders en andere belangstellenden inzake het gebruik van speelgoed en spelmiddelen”.
Speelotheek De Bilt is de afgelopen 40 jaar een aantal keer gewisseld van locatie, maar het doel is nog altijd hetzelfde.

Uitdagend speelgoed

Anno 2017 is het belang van spelen namelijk misschien wel actueler dan ooit. Spelen is niet alleen leuk, het is ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling van het kind op verstandelijk, motorisch en sociaal-emotioneel gebied.

Belangrijk is wel dat speelgoed voldoende gevarieerd en uitdagend is en aansluit bij de ontwikkelingsfase van het kind.

Daarom is het speelgoed bij de speelotheek ingedeeld volgens de nationale speelgoedschijf en kunnen de medewerkers advies geven over passend speelgoed voor ieder specifiek kind.
Door speelgoed te lenen maak je je kind, het milieu en je portemonnee blij.

 

Spelregels

Je kind mag iedere vier weken nieuw speelgoed uitzoeken en door het delen van speelgoed wordt het milieu minder belast. Een abonnement is er al vanaf 25 euro per jaar. Nog niet bekend met de speelotheek? Kom dan 7 oktober tussen 10.00 en 13.00 uur naar ons jubileumfeest en maak gebruik van een aantrekkelijke actie voor nieuwe leden. Ook leuk voor opa’s en oma’s, oppasouders, ooms en tantes en andere belangstellenden.

 

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox