Loco-burgemeester Anne Brommersma feliciteerde het jubilerende echtpaar. Foto: Els van Stratum
Loco-burgemeester Anne Brommersma feliciteerde het jubilerende echtpaar. Foto: Els van Stratum (Foto: Ellis Kon)

Humor is het recept voor 65 jaar echte liefde

Loco-burgemeester Anne Brommersma is maandag op bezoek geweest bij Jacob Blauwendraat en Bernardina Elhardt om ze te feliciteren met hun 65 jarig huwelijk.

Maartensdijk – Jacob (89) en Bernardina (87), ook wel Jaap en Bennie genoemd, trouwden 9 oktober 1952 in Bilthoven. Jacob is geboren boerenzoon en opgegroeid aan de Nieuwe Weteringseweg in huize 'De Babel'. Na de militaire dienst ging hij de bouw in en moest na een zware rugoperatie lichter werk gaan doen. Uiteindelijk kwam hij bij de NOS terecht waar hij 60 jaar werkte in de bewakingsdienst.

Bernardina komt uit Bilthoven en was 15 jaar toen ze ging werken als typiste en stenografiste. Lange tijd was zij telefoniste in het gemeentehuis van Bilthoven. Bernardina: "Tijdens de oorlog ging ik melk halen bij de boerderij waar Jacob woonde. Zo leerde ik hem kennen. We vonden elkaar meteen leuk"! Ze trouwden, gingen samen wonen in een kamer op de Rubenslaan en wonen inmiddels 19 jaar in Maartensdijk. Samen hebben ze 7 kinderen, 18 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen.

Het recept voor een lang en gelukkig huwelijk is volgens Bennie 'humor'. Het nog steeds verliefde stel vierde het feest met familie en goede vrienden gewoon gezellig thuis. Door Els van Stratum

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox