Logo biltschecourant.nl


Een meet en greet met de studenten en de burgemeester in de oude raadzaal van het gemeentehuis. Foto: Els van Stratum
Een meet en greet met de studenten en de burgemeester in de oude raadzaal van het gemeentehuis. Foto: Els van Stratum (Foto: Els van Stratum)

Studenten Château du Loir mogen proeven van Nederland

Afgelopen week verwelkomde burgemeester Sjoerd Potters een groep van 18 leerlingen van het Franse Lycee Racan uit Château du Loir. Het is inmiddels de vierde keer dat deze uitwisseling, georganiseerd door het Nieuwe Lyceum, plaatsvond. Na het welkom in de oude raadszaal konden de leerlingen vragen stellen aan de burgemeester en snoepen van de Biltse Zonnetjes die op tafel stonden.

Bilthoven – Het doel van de uitwisseling is de kennismaking en het proeven van de Nederlandse cultuur, op school en het dagelijks leven. Het initiatief van deze uitwisseling ligt bij Christine Boucharel, docente Frans op het HNL en zelf van oorsprong Francaise.

Tijdens haar lerarenopleiding in Utrecht ontmoette zij een Engelse docente Engels. Er ontstond een vriendschap tussen de twee dames. De vriendin ging later les geven op een school in Frankrijk en zo ontstond het idee voor een uitwisseling van studenten.

Het vijf dagen durende bezoek was volgepland met een druk programma. De Domtoren is beklommen, pannenkoeken gegeten aan de Oude Gracht en in Den Haag is de Ridderzaal, Madurodam en het Panorama Mesdag bezocht. Als afsluiting een kijkje op de boulevard in Scheveningen.

"Op dit moment vindt er een grote verbouwing plaats op het HNL. Vandaar dat we dit jaar besloten hebben de Franse leerlingen geen lessen te laten volgen, maar educatieve uitstapjes te laten maken. Ze hebben 1 geschiedenisles meegemaakt op school met als onderwerp Anne Frank.

Op donderdag is de groep daaropvolgend naar Amsterdam vertrokken waar ze een bezoek hebben gebracht aan het Anne Frank- en het Rijksmuseum", vertelt Christine.

De leerlingen verbleven bij gastgezinnen verspreid in Bilthoven. "Zaterdag is een dag zonder school en voor de leerlingen een ervaring om het gezinsleven bij ons mee te maken met natuurlijk veel hockey! De leerlingen komen uit een dunbevolkt gebied, het plattelandsleven. De afstanden tussen de boerderijen is groot. Hier bij ons pak je de fiets naar school en rij je 's avonds even naar een vriendje of vriendinnetje toe. Dat was even wennen voor ze", aldus Christine.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox