Een van de zes gastdocenten informeert leerlingen van de Bosbergschool in Hollandsche Rading over de Rechten van het Kind en het belang ervan.
Een van de zes gastdocenten informeert leerlingen van de Bosbergschool in Hollandsche Rading over de Rechten van het Kind en het belang ervan.

Amnesty voor de klas Dag van Rechten van Kind

Elk jaar wordt op 20 november de Internationale Dag van de Rechten van het Kind gevierd. In de gemeente De Bilt is een scholengroep van Amnesty International actief met zes gastdocenten.

De Bilt - De gastdocenten informeren alle leerlingen van de basisscholen en middelbare scholen via gastlessen over de Rechten van het Kind en laten ze het belang ervan ervaren. De laatste jaren hebben alle achttien basisscholen in onze gemeente gebruik gemaakt van dit aanbod.

Gastles

Zo is onze doelstelling om aan alle leerlingen van groep 7 en 8 tenminste één keer tijdens hun schoolloopbaan een gastles over kinderrechten te geven, al een aantal jaren bereikt.

Daarnaast worden op Het Nieuwe Lyceum elk jaar gastlessen over de kinderrechten gegeven aan alle vierdeklassers als onderdeel van de lessen Maatschappijleer.


Vanzelfsprekend

Tijdens de gastlessen beseffen kinderen snel dat kinderrechten niet overal vanzelfsprekend zijn. Je hoort ze vaak zeggen: "Wat hebben wij het hier eigenlijk goed in Nederland!". Voor ons is recht op onderwijs, goede zorg en wonen bij je ouders vanzelfsprekend.

Kinderrechten

Maar ook in Nederland zijn deze zaken voor kinderen die in de marge leven niet altijd goed geregeld. Daarom is het belangrijk dat we onze doelstelling blijven nastreven om alle kinderen kennis te laten maken met het thema kinderrechten.

Gezocht

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die onze scholengroep komen versterken. Amnesty International geeft trainingen aan gastdocenten zodat ze goed voor de klas komen. Heeft u interesse?

https://debilt.amnesty.nl
amnestydebilt@gmail.com

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox