Logo biltschecourant.nl


86 gasten uit Coesfeld en evenzovele uit De Bilt met hun burgemeesters waren bij de feestelijke afsluiting van het jubileumjaar. FOTO: Tine Rigter
86 gasten uit Coesfeld en evenzovele uit De Bilt met hun burgemeesters waren bij de feestelijke afsluiting van het jubileumjaar. FOTO: Tine Rigter (Foto: Tine Rigter)

Feestelijke afsluiting jubileumjaar jumelage

De stedenband De Bilt-Coesfeld heeft met de jeugd de toekomst. Dat was de boodschap van de burgemeesters Sjoerd Potters van De Bilt en Heinz Öhmann van Coesfeld afgelopen zaterdag.

De Bilt - Ter gelegenheid van de viering van het 40-jarige bestaan van de stedenband zei Potters dat de stedenband nieuwe accenten moet krijgen op thema's zoals energie en duurzaamheid. En wat hem betreft komt er in beide gemeenten een jongerenambassadeur die mede een nieuwe inhoud en vorm gaat geven aan de succesvolle samenwerking. Sjoerd Potters legde de nadruk op het uitbouwen van de sociale en praktische verbindingen en het werven van jongere mensen. Heinz Öhmann wees op het belang van de onderlinge contacten voor een vreedzame toekomst. Dit in het grotere verband van Europa en in de internationaliserende wereld.

In De Bilt is bijna geen school, sportvereniging of culturele organisatie meer te vinden die niet op de een of de andere manier al een of meerdere keren aan de jumelage heeft deelgenomen. Zo bleek uit de bijdragen van Brigitte Exner (voorzitter Coesfeld) en Tine Rigter (voorzitter De Bilt). Maar de partners zijn altijd op zoek naar nieuwe organisaties om mee te doen.

Het publiek, 86 gasten uit Coesfeld en evenzovele uit De Bilt, genoot van de fraaie optredens van de Biltse Big Band en van toneel- en dansgroepen uit beide gemeenten die duidelijk barsten van het talent. De culturele uitwisseling werpt vruchten af. De bijeenkomst werd in vlot Duits aan elkaar gepraat door Ella Prins, lid stichtingsraad en hoofd Julianaschool. Aan het slot kreeg ook Joke Nederhof, verantwoordelijk voor de organisatie, een daverend applaus. Zij neemt in december afscheid als bestuurslid van de Jumelage. Reinaerde had de ontvangstruimte leuk ingericht en voor broodjes en koffie gezorgd. Er werd een echt Bilts biertje geschonken dat mooi op smaak was en gretig aftrek vond. FOTO: Tine Rigter

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox