De kinderen uit het Leerlingen Harmonieorkest liet vervolgens horen hoe leuk het is om samen in een ensemble te spelen.
De kinderen uit het Leerlingen Harmonieorkest liet vervolgens horen hoe leuk het is om samen in een ensemble te spelen.

Jeugd laat van zich horen tijdens opleidingsconcert

De jeugdleden van de Koninklijke Biltse Harmonie (KBH) lieten van zich horen tijdens het opleidingsconcert. Voor veel kinderen was dit hun eerste optreden, en dat meteen in een zaal vol ouders, opa's en oma's en andere belangstellenden.

De Bilt - De SuperKids (groep 2 en 3 van de basisschool) begonnen de middag met vrolijke herfstliedjes onder leiding van Tatiana van der Heijden. De kinderen zongen en liepen op de maat van de muziek en deden onder andere harde slagregens en motregen na met slagwerkinstrumentjes. Daarna volgden de AMV Kids met muziekdocente Joke Firet. Zij lieten horen wat ze tijdens de les op de xylofoon en blokfluit leren en zongen een leuk lied over een muziekwinkeltje.

Opzwepende ritmes

Vervolgens was het de beurt aan de slagwerkleerlingen van Jaap Firet met hun opzwepende ritmes. Zij deden ook een quiz waarbij het publiek moest raden welke instrumenten ze hoorden. De kinderen uit het Leerlingen Harmonieorkest liet vervolgens horen hoe leuk het is om samen in een ensemble te spelen, ook als je nog niet zo lang muziekles hebt!

Feestelijk eind

Het Klein Harmonieorkest zorgde voor een feestelijk einde van het concert met onder meer een stuk over het Noorderlicht mét een verteller vanuit het orkest.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox