Logo biltschecourant.nl


Schrijfmarathon voor mensenrechten

Op 15 november gaven de leerlingen van alle eerste en tweede klassen van Aeres Maartensdijk de aftrap voor de schrijfmarathon van Amnesty in de gemeente.

Maartensdijk - De leerlingen schreven samen 302 brieven en groeten. Dit was gericht aan personen van wie de mensenrechten met voeten zijn getreden en aan de regeringen die daarvoor verantwoordelijk zijn.

Ondanks de voorbeeldteksten was het nog een hele uitdaging; de brieven en groeten werden in het Engels, Spaans of Frans geschreven. Wel stoer natuurlijk als je thuis kunt vertellen dat je een brief in het Spaans hebt geschreven aan de president van Honduras!

Peter Hartman, de docent die het initiatief nam voor deze actie, en gastdocent Toon Gerritsen waren onder de indruk van het enthousiasme waarmee de leerlingen deze uitdaging aangingen. Ze hopen hier een jaarlijks terugkerend evenement van te kunnen maken.

Volg het goede voorbeeld van deze leerlingen en doe ook mee met de schrijfmarathon. Kom op zaterdag 9 december tussen 10.00 uur en 14.00 uur naar het Lichtruim.
Meer informatie: debilt.amnesty.nl

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox