Foto: archief project Khanaqin vluchtelingenhulp
Foto: archief project Khanaqin vluchtelingenhulp

Jaarlijkse najaarsmarkt Emmaus

Zaterdag 25 november organiseert Emmaus zijn jaarlijkse najaarsmarkt. De deuren zijn geopend van 13:00 tot 16:00. De opbrengst is voor het project Khanagin Vluchtelingenhulp.

Bilthoven - Monique de Blaey, voorzitter van de projectcommissie van de Emmaus: 'Er zijn zoveel mensen op de wereld die hulp nodig hebben en wij worden overspoeld met aanvragen. Een keuze maken is altijd moeilijk, maar wij hebben dit keer gekozen om onze steun te verlenen aan de mensen in Khanaqin, een dorp dat op de grens van Irak en Iran ligt en al lange tijd het toneel is van de strijd tussen de Koerden en de Iraakse regering. Voor de najaarsmarkt hebben wij speciaal een aantal mooie artikelen achtergehouden waardoor een bezoekje zaterdag zeker de moeite waard is.'

Vluchtelingenhulp

Nasrin en Hiwa Delewi, Nederlandse vrienden van Iraakse afkomst, geven leiding aan een kleine hulporganisatie, die met een team vrijwilligers in de regio Khanaqin Irak hulp bieden aan een vluchtelingenkamp met circa 7000 mensen. De leefomstandigheden zijn slecht. De meeste mensen zijn arm en leven in tenten met weinig sanitair. Er is een tekort aan voedsel, drinkwater, kleding etc. Hulp is dringender nodig dan ooit nu de internationale hulporganisaties hun aandacht langzaam aan het verleggen zijn naar de kampen rondom Mosul en de Middellandse Zee.

Emmaus start vanaf 28 november ook met de verkoop van kerstartikelen en speelgoed. Emmaus is gevestigd aan de Julianalaan 27 te Bilthoven.

www.emmaus-bilthoven.nl

door Astrid van Walsem

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox