Logo biltschecourant.nl


Voorleesfeestje Sinterklaas in Bibliotheek

Voorleesfeestje Sinterklaas

Op 29 november om 16.00 uur is er in de bibliotheek een heel speciaal Voorleesfeestje. Voorlezen, knutselen, schoentje zetten en natuurlijk héél hard zingen. En dan maar hopen dat Sint en Piet 's nachts iets in het schoentje doen…

Schoen zetten in de Bibliotheek
Alle kinderen tot en met 6 jaar kunnen een speciaal schoentje zetten in de Bibliotheek.

Kinderen kunnen een vouwschoen ophalen in de Bibliotheek en thuis in elkaar zetten en op je allermooist versieren. Tot uiterlijk 29 november kunnen de gevouwen en versierde schoenen worden ingeleverd bij de Bibliotheek. Het schoentje tijdens het voorleesfeestje maken en versieren kan natuurlijk ook!

Schoenboekje
Vanaf 1 december mogen de kinderen dan komen kijken wat Sinterklaas in de vouwschoenen heeft gedaan. Aan de papa's en mama's kunnen we het vast wel verklappen: in de vouwschoenen vinden de kinderen 'Muziek voor oma', een schoenboekje, geschreven door Tosca Menten en geïllustreerd door Bagilla.

't Heerlijk Voorleesavondje
Het schoenboekje is onderdeel van de leesbevorderingscampagne 't Heerlijk Voorleesavondje, dat dit jaar plaatsvindt op woensdag 29 november. Boekhandels en bibliotheken roepen ouders op om die avond minimaal 15 minuten aan jonge kinderen voor te lezen. Met een kwartiertje per dag kan de lees- en taalvaardigheid van kinderen enorm toenemen.

Bibliotheek Idea, Planetenplein 2, 3721 LH Bilthoven

Meer berichten

Shopbox