Ondanks het wisselende weerspel, vermaakt iedereen zich prima. En de spreekstalmeester weet de stemming er goed in te houden. Iedereen is enthousiast en complimenteert de organisatie met dit fenomenale evenement. FOTO: Hans Lebbe
Ondanks het wisselende weerspel, vermaakt iedereen zich prima. En de spreekstalmeester weet de stemming er goed in te houden. Iedereen is enthousiast en complimenteert de organisatie met dit fenomenale evenement. FOTO: Hans Lebbe (Foto: Hans Lebbe)

Chocolademelkloop in winters weer

Zondagochtend stroomt het landgoed Beerschoten vol met de 1500 deelnemers aan Chocolademelkloop die zich verzamelen voor deze bijzondere 14de editie.

De Bilt – De zon schijnt bij aanvang van de één kilometerloop. De jongste deelnemers verschijnen ingepakt met mutsen, sjaals en wanten aan de start. Aan de hand van papa of mama vinden de allerjongsten steun om door te gaan en wanneer het echt te moeilijk wordt, is altijd nog die fijne plek op de schouders vrij. De kou lijkt niet gevoeld te worden, terwijl de kinderwangen langzaam rood kleuren door de inspanning.

Donkere wolken naderen het landgoed in rap tempo. De twee kilometer is nog maar net van start gegaan wanneer de eerste druppels vallen. Maar het lijkt de lopers niet te deren.
De deelnemers aan de vijf en tien kilometer trotseren de hagel die neer klettert op hun lichamen.

door weer en wind

De vrolijke stem van de spreekstalmeester galmt over het terrein. 'Daar zijn ze dan de lang verwachte hagelstenen. En we hebben geluk. Ze blijven prachtig op de grond liggen, voor iedereen om te bewonderen.'

Bij het kampvuur verzamelen kinderen en ouders zich om een broodje te bakken en de handen te warmen. Anderen drinken een kop koffie waarmee zij het MS fonds en Amnesty steunen. Ondertussen vermaken de jongsten zich in het pieten opleidingscentrum en ook kan er kennisgemaakt worden met de jeugdbrandweer en kickboksen.

Langs het parcours blijven de toeschouwers de deelnemers aanmoedigen totdat de laatste loper onder de finishboog door komt. Daarna is het tijd voor een beker heerlijke warme chocolademelk die rijkelijk stroomt dankzij Eko Plaza.

Cheque

Voor aanvang van de loterij overhandigt het kernteam van Chocolademelkteam een cheque van 1500 euro aan Het Utrechtse Landschap. Vervolgens opent burgermeester Sjoerd Potters de loterij met de vele prijzen die beschikbaar zijn gesteld door de sponsoren.
'Er is mij verteld om De Bilt beter te leren kennen, ik het beste kon gaan naar een van de leukste familie evenementen van De Bilt, de Chocolademelkloop. Het is belangrijk om te bewegen en het is leuk, maar het is nog leuker als je dat met het hele gezin kan doen.'
De burgermeester sluit af met de toezegging dat hij er de 15de editie weer bij zal zijn.

TEKST: Astrid van Walsem
FOTO: Hans Lebbe

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox