Logo biltschecourant.nl


Martin van Veelen
Martin van Veelen (Foto: Jan Ruijne)

Samen

Column door Martin van Veelen

Veel organisaties gebruiken het woord 'samen' in hun slogans: Samen sterk, Samen op weg, Samen naar school, Samen leren, Samenwerken brengt ons verder...

Afgelopen zondag was ik met mijn vader in de kerk in Pernis; mijn moeder is enkele maanden geleden overleden en in de kerk werd daar aandacht aan besteed. Halverwege de dienst werd mijn vader onwel, de ambulance kwam en even later zat ik naast zijn bed in een Schiedams ziekenhuis. Op een gegeven moment pakte ik koffie en het ziekenhuistijdschrift met de titel 'Samen' en jawel het personeel heeft een nieuw tenue met daarop 'Samen Sterk'. Met mijn vader gaat het wel weer, maar al die woorden Samen zetten me wel aan het denken.

Top hoe er werd samengewerkt: de koster belde 112, uit de kerk schoten een arts en een verpleegster samen te hulp, de ambulance was snel ter plaatse en ook de samen-sterke-medewerkers in het Vlietland waren perfect!

Vorige week was ik bij de goed bezochte, algemene ledenvergadering van FC De Bilt en daar werd het nieuwe beleidsplan gepresenteerd met bijna op iedere bladzijde een verwijzing naar Samen zijn we FC De Bilt. Het bestuur en een deel van de leden hebben dit beleidsplan samengesteld. De intentie is perfect, ik sta er helemaal achter en ook in mijn eigen organisatie spreken we veel over samenwerken brengt ons verder. Waarom lukt het samenwerken nog niet zoals we willen? Volgens mij leven we in een maatschappij waarin veel mensen vooral voor zichzelf werken. Prima om eerst goed voor jezelf te zorgen en dan ook voor een ander, maar helaas blijven veel mensen hangen bij het eerste en komen ze niet toe aan het samen aanpakken van allerlei zaken in het algemeen belang. Zullen we daar vanaf nu eens samen voor gaan? Lijkt mij heel mooi. (S)amen.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox