Logo biltschecourant.nl


Diamanten bruidspaar Van de Kuil -Roeland samen met burgemeester Sjoerd Potters. FOTO: Els van Stratum
Diamanten bruidspaar Van de Kuil -Roeland samen met burgemeester Sjoerd Potters. FOTO: Els van Stratum (Foto: Els van Stratum)

60-jarig bruidspaar in Maartensdijk

Rijk (85) van de Kuil en Arie (82) Roeland trouwden 60 jaar geleden op dinsdag 3 december 1957 in Haarzuilen. Om dit te vieren kwam burgemeester Sjoerd Potters het diamanten bruidspaar een bos bloemen overhandigen.

Maartensdijk - "Het was een zonnige, maar koude dag", vertelt Arie. Rijk en Arie leerden elkaar kennen tijdens het dansen bij Piet Wildschut aan de Kromme Nieuwe Gracht in Utrecht. Rijk: "Ze danste met haar pink omhoog, heel charmant, dat viel mij meteen op. Na de dansles vroeg ik of ik haar thuis mocht brengen". De dag erna vroeg hij Arie mee naar de schouwburg. Haar ouders waren nieuwsgierig naar wie Rijk was. Arie: "Voor we naar de schouwburg gingen moest hij eerst boven komen om zich voor te stellen". Rijk: "Na afloop van de voorstelling bleek de fietsenstalling al gesloten en moesten we lopend naar huis. In het park kuste ik haar voor de eerste keer".

Rijk en Arie woonde na hun trouwdag eerst een poosje bij zijn ouders in en kregen toen een huis op de oude Looydijk in De Bilt. Arie: "Ik weet het nog heel goed, het was op de plek waar nu "het Hoekje" staat, het was een doodlopende weg." Rijk ging werken als biotechnisch hoofdlaborant bij het RIVM en werkte daarnaast in de avonduren, samen met Arie bij zijn ouders die een veehandel hadden. Arie werkte voor haar huwelijk in een naaiatelier en stortte zich in haar huwelijk op het gezinsleven en daarbij behorende huishoudelijke taken. Samen hebben ze een zoon en een dochter en inmiddels 4 kleinkinderen. Sinds een jaar wonen ze in de Dijckstate in Maartensdijk waar ze het prima naar hun zin hebben.

Tekst & foto door Els van Stratum

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox