Vrijdagmorgen 22 december, is de levende kerststal nog een keer te bewonderen met naast de dieren ook Maria, Josef, en de herdertjes en kindeke Jezus in de kribbe.
Vrijdagmorgen 22 december, is de levende kerststal nog een keer te bewonderen met naast de dieren ook Maria, Josef, en de herdertjes en kindeke Jezus in de kribbe. (Foto: Astrid van Walsem)

Kerstgezellig op de Koperwieklaan

Deze zaterdag lijkt het wel kerst op de Koperwieklaan 1. Op de parkeerplaats brandt een kampvuurtje waarin een ketel met dampende chocolademelk hangt. Om het vuur staan een paar houten bankjes waar zo af en toe de herdertjes, en andere kerstfiguren eventjes op bij kunnen bijkomen, nadat zij acte de présence gegeven hebben in de levende kerststal.

Bilthoven - Voor de kinderen zijn er marshmallows in de vorm van kerstboompjes die je kunt roosteren in het vuur. De Hubo, Tuinmarkt, Rijwielpaleis en de Julianaschool hebben de handen in een geslagen om iedereen deze zaterdag al vast een voorproefje op de Kerst te laten nemen.

De Tuinmarkt heeft hun tuinwinkel omgetoverd tot kerststal. Van een zorgboerderij uit de buurt hebben zij vijf dwergschapen en een dwerggeitje geleend die tot kerst gezellig in de stal rond scharrelen. Het idee om een levende kerststal te maken, kwam voort uit het idee om de mensen bij het uitzoeken van een kerstboom ook een beleving mee te geven. De leerlingen van de Julianaschool komen vaak voor en na schooltijd even een kijkje bij de dieren nemen. Daarnaast leveren zij hun aandeel in de beleving van de kerststal door vandaag en volgende week vrijdag herdertjes te spelen. De directrice Ella Prins was deze zaterdag Maria. Mooi om te zien hoe deze samenwerking verloopt en hoeveel plezier iedereen op deze zaterdag heeft.


Vrijdagmorgen 22 december, is de levende kerststal nog een keer te bewonderen met naast de dieren ook Maria, Josef, en de herdertjes en kindeke Jezus in de kribbe.

door Astrid van Walsem

Meer berichten
Shopbox