De jaarlijkse kerstmarkt door kinderen van de Werkplaats leverde ook een mooie donatie op.  De kinderen poseren samen met teamleider Hans Kloosterman en John van Deemter.
De jaarlijkse kerstmarkt door kinderen van de Werkplaats leverde ook een mooie donatie op. De kinderen poseren samen met teamleider Hans Kloosterman en John van Deemter.

De Werkplaats helpt St. Ghana Schoolsupport

Maar liefst twee inzamelingsacties voor de stichting Ghana Schoolsupport hebben de afgelopen maand plaatsgevonden bij De Werkplaats Kindergemeenschap: Jos Heuer, directeur bedrijfsvoering van het middelbaar gaat met pensioen en vroeg zijn gasten om een bijdrage en bij het basisonderwijs werd een Kerstmarkt gehouden.

Bilthoven - Jos Heuer was directeur Bedrijfsvoering van de Werkplaats op het middelbaar en hij wilde voor zijn afscheid graag een maatschappelijk cadeau. ''Ik ben niet vies van cadeaus'' aldus Jos op zijn receptie, maar nog liever steun ik een goed doel.

Op 12 december jl. was zijn receptie en met een bomvolle zaal werd het afscheid op een warme wijze gevierd. Jos heeft veel betekend voor het middelbaar waar hij 42 jaar werkzaam was. Als grote verrassing voor Jos was het voltallig college van B&W aanwezig en sprak de burgemeester met veel lovende woorden over Jos zijn prestaties voor de Biltse gemeenschap. Als dank kreeg Jos de Chapeau penning door de burgemeester uitgereikt.

Relaties en vrienden hebben ruim voldaan aan Jos zijn wens en gaven gul. Een week later kwam John van Deemter namens de Stichting Ghana schoolsupport melden wat de 'opbrengst' was, maar liefst 1822 euro! Jos was er stil en beduusd van, "wat een ongelofelijk mooi bedrag!" aldus Jos. John en Indra van Deemter danken Jos van harte voor zijn hele sympathieke actie!

Kerstmarkt op de basisschool

Woensdag 20 december was het weer ontzettend gezellig tijdens de jaarlijkse kerstmarkt bij het basisonderwijs van de Werkplaats. Wat hebben de medewerkers en werkers (leerlingen) enorm hard gewerkt en wat zijn er mooie spulletjes gemaakt. Er waren zoveel enthousiaste kinderen die druk waren met schminken, haren vlechten en spelletjes of het verkopen van kerststukjes, gitaren, kerstkaarten, kerststallen, speelgoed en eten en drinken, fantastisch!

Ook was het koor de hele middag uit volle borst aan het zingen! Kortom een enorme geslaagde middag in kerstsfeer. De opbrengst van deze kerstmarkt was maar liefst 2525,25 euro en komt ook ten goede aan Stichting Ghana schoolsupport. Het is ongelofelijk aldus de voorzitter Indra van Deemter dat in twee uur tijd zo'n groot bedrag ingezameld kan worden.

Voor de tweede keer had de Werkplaats de stichting uitgekozen als goed doel voor de kerstmarkt. Bij deze wil de Stichting alle medewerkers en werkers van de basisschool van Kindergemeenschap de Werkplaats hartelijk danken voor deze fantastische opbrengst.

Besteding donaties

Het totaalbedrag is inmiddels opgelopen tot bijna 4500 euro en wordt door de Stichting besteed aan verbetering van het onderwijsklimaat in de regio Sefwi Bekwai in Ghana. Het doel is om dertien geselecteerde arme publieke scholen te helpen met basisvoorzieningen zoals schoolmeubilair, boeken, schriften, pennen etc. Daarnaast zal één openbare school, genaamd Akaasu, 3 extra klaslokalen met meubilair krijgen.

Indra en John van Deemter komen regelmatig in Ghana en zien hoe je in Ghana met zo'n bedrag het verschil kan maken in een schoolgemeenschap. Het heeft grote impact op een school als zij extra klaslokalen, een toiletgebouw, een bibliotheek of andere zaken kunnen realiseren.

Meer berichten
Shopbox