Foto: Hans Lebbe

Nieuwjaarsklanken

Bilthoven - Bezoekers aan de Nieuwjaarsreceptie kregen een sfeervol en warm ontvangst toen zij Jagtlust betraden. Het koor Sparks of Joy uit Westbroek zongen op het bordes iedereen een welkom toe. Binnen speelden de dames klarinettisten en dwarsfluiters van de Brandweerharmonie Bilthoven het gezelschap. Dit jaar had burgemeester Sjoerd Potters alle veteranen en alle mensen met een Koninklijke onderscheiding, persoonlijk uitgenodigd voor de nieuwjaarsreceptie.
 

Tijdens de goedbezochte Nieuwjaarsreceptie van de gemeente sprak burgemeester Potters zijn Nieuwjaarstoespraak uit.

Hij riep een ieder hierin op om de lat (te) hoog te leggen en met elkaar ervoor te zorgen dat we als regio niet achterop raken. De burgemeester ziet kansen om op het gebied van duurzaamheid de meest vooruitstrevende regio in het land te worden en ook op economisch gebied moeten we niet stil blijven staan nu het goed gaat.
Hij blikt ook terug op de vele kennismakingsbezoeken die hij heeft afgelegd. Hij dankt een ieder waar hij van harte welkom was voor een kop koffie en voor de mooie persoonlijke verhalen. De burgemeester geeft aan persoonlijke verhalen belangrijk te vinden. Zeker in deze tijd van social media, waarin we opgaan in belevenissen, maar daardoor niet toekomen aan echte ervaringen en zingeving.
Burgemeester Potters kijkt ook vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen waarbij de verbinding tussen de gemeente en de inwoners centraal staat.
Tot slot spreekt hij drie wensen uit. Als eerste de wens dat de nieuwe gemeenteraad een goede afspiegeling vormt van de samenleving in deze gemeente. Als tweede de wens dat het nieuwe college verder bouwt aan een regio die economisch groeit en steeds duurzamer wordt. En tenslotte de wens dat we blijven vertrouwen op de kracht van verbinding!

Meer berichten
Shopbox