Wethouder Mieras sluit het pand aan de Vinkenlaan voor de laatste keer.
Wethouder Mieras sluit het pand aan de Vinkenlaan voor de laatste keer.

Voormalig ING pand wordt gesloopt

De aanpak van het Vinkenplein is een belangrijk onderdeel in de modernisering van het centrum van Bilthoven. Aan het plein komt een nieuw gebouw met ruimte voor horeca, winkels en woningen. Deze week wordt een start gemaakt met de sloop van het voormalige ING pand op deze locatie.

Bilthoven - Het Vinkenplein, midden in het centrum van Bilthoven, is op dit moment een parkeerterrein. Dit gaat veranderen. Het Vinkenplein wordt de huiskamer van het vernieuwde centrum. De nieuwe invulling versterkt de aantrekkingskracht van het centrum.

Het parkeerterrein maakt plaats voor een plein met groen, terrassen en ruimte voor activiteiten. Sinds november wordt er op en rondom het plein gewerkt ter voorbereiding op de nieuwbouw. Kabels en leidingen zijn verlegd en een deel van het riool wordt nog vervangen.

Ruimte voor horeca
en winkels

Aan het Vinkenplein wordt een complex gebouwd met horeca en winkels op de begane grond en daarboven dertig appartementen. Onder het gebouw komt een parkeergarage voor de bewoners. Op het plein wordt een horecapaviljoen gerealiseerd. De verwachting is dat de ontwikkelaar deze zomer start met de bouw.


Kijk voor meer informatie over het plan op www.vinkenpleinbilthoven.nl.

Inrichting plein

Als de bouw van het complex gereed is, wordt het plein opnieuw ingericht.
Vanuit de klankbordgroep centrumplan is een speciale werkgroep opgericht (met een vertegenwoordiging van bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties) die samen met een ontwerpbureau en de gemeente in 2016 en 2017 een plan heeft gemaakt voor de nieuwe inrichting van het plein.

Het college neemt binnenkort een besluit over het voorlopige ontwerp.

1 reactie
Meer berichten


Shopbox