Logo biltschecourant.nl


De BENG!-Energieambassadeurs Frans den Braber (l) en Gerard Rosinga (r). FOTO: Jenny Senhorst
De BENG!-Energieambassadeurs Frans den Braber (l) en Gerard Rosinga (r). FOTO: Jenny Senhorst

Meer comfort met de verwarming

Op dinsdag 23 januari houdt de Biltse energiecoöperatie BENG! een informatieavond 'Meer comfort met de centrale verwarming'.

De Bilt - Bij veel huishoudens werkt de centrale verwarming niet optimaal. Krijg je niet alle kamers in huis goed warm, komen er borrelende geluiden uit de cv of betaal je meer voor gasverbruik dan de buren? De energieambassadeurs van BENG! vertellen wat je zelf kunt doen om de hele woning op een comfortabele manier warm te krijgen.

Gratis bijeenkomst

Een wordt een gratis bijeenkomst georganiseerd voor inwoners van gemeente De Bilt bij WVT, Talinglaan 10 in Bilthoven, aanvang 19.30 uur. Bezoekers ontvangen een checklist waarmee ze thuis aan de slag kunnen. Aanmelden kan per e-mail: info@beng2030.nl.

Ervaren

"Het is goed voor het milieu, goed voor de portemonnee en goed tegen koude voeten." zo vat Frans den Braber het samen. Hij heeft zijn hele leven in de installatiewereld gewerkt en wil zijn kennis gebruiken om mensen te helpen met zuiniger stoken met meer comfort. De informatieavond op dinsdag 23 januari geeft hij samen met Gerard Rosinga. Hij is al jaren energieambassadeur bij BENG!. "Het kunnen soms simpele dingen zijn die beter kunnen. Gordijnen die voor de radiatoren hangen bijvoorbeeld, ik kom het nog vaak tegen."

Goede balans

Om zuinig te stoken is de balans tussen ketel, radiatoren en thermostaat van belang. Frans: "Vaak staat zowel de cv-pomp als de keteltemperatuur te hoog ingesteld. Zo is de installatie in het voor- en naseizoen ingesteld alsof het een strenge winter is en dat is slecht voor het rendement. De truc is om de keteltemperatuur zo laag mogelijk in te stellen met behoud van comfort. Het is een simpele handeling die je zelf kunt doen waardoor je zuiniger gaat stoken."

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox