Logo biltschecourant.nl


Ria Hermanns onvangt een koninklijke onderscheiding van burgemeester Koos Janssen. FOTO: Astrid van Walsem
Ria Hermanns onvangt een koninklijke onderscheiding van burgemeester Koos Janssen. FOTO: Astrid van Walsem (Foto: Asta Diepen Stöpler)

Koninklijke onderscheiding voor Ria Hermanns

Op 11 januari werd tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Onze Lieve Vrouwe van Altijddurende Bijstand Parochie in Bilthoven een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Ria Hermanns,wonend aan de Reelaan 22 te Bosch en Duin, door burgermeester Koos Janssen. Al meer dan veertig jaar is zij een van de belangrijkste steunpilaren binnen de parochie gemeenschap.

door Astrid van Walsem

Bilthoven - De burgemeester haalde in zijn toespraak talloze citaten aan uit de brieven die hij gelezen had waarin verschillenden mensen uitlegden waarom Ria Janssen de Koninklijke onderscheiding verdiende. De onderscheiding heeft zij onder andere te danken aan haar tomeloze inzet voor de verzorging van alle bijeenkomsten in de OLV kerk met name voor de catering. Wanneer mensen tijdens bijeenkomsten langs de keuken liepen en alle lekkere dingen zagen liggen, was een gevleugelde uitspraak van Ria; 'Er is weer een leuk prijsje afgesproken.'

Volgens de burgermeester heeft Ria haar positieve en hardwerkende instelling te danken aan het slagersgezin waarin zij opgroeide. 'Ze weet van aanpakken en kan zakelijk zijn. Ze houdt alles scherp in de gaten, maar blijft toch een uiterst vriendelijk persoon met een gul hart.' Zij staat altijd voor iedereen klaar, jong of oud. Ze rijdt ouderen naar ziekenhuizen en tandartsafspraken. Tevens doet zij boodschappen voor degene die niet in staat zijn dit zelf te doen. Daarnaast deed zij jarenlang de huishouding van pater Oostvogel en hielp bij verspreiding van het kerkblad en verzorgt zij de collectes.

'Een sieraad voor het parochie-leven en de grote samenleving daaromheen.'

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox