Logo biltschecourant.nl


Werkelijkheid aanpassen

Politieke column door Menno Boer

Het zal u allen vast ook opgevallen zijn: de advertenties van D66 in de krant met daar in de opvallende tekst: D66 krijgt het voor elkaar. Wat zij doen is de werkelijkheid aanpassen tot iets wat zij graag willen zien. Het is natuurlijk een "goede" gewoonte in de raad dat de meeste partijen pronken met andermans veren. D66 laat de laatste tijd zien dat zij hier kampioen in zijn en "claimen" hun "successen".

Het meest opvallende geval is natuurlijk de woningbouw in deze gemeente. Na decennia in de coalitie én te hebben gezeten én te hebben geslapen, beweert D66 nu een bouwer van woningen te zijn. Dat klopt een klein beetje, maar wel woningen voor mensen die meer dan 2x(!) modaal verdienen.

"Coalitie, stop met liegen en geef gewoon toe dat jullie NIETS bereikt hebben"

De recent opgeleverde woningen (het "Inventum"-terrein) hebben prijzen die onbetaalbaar zijn voor Jan-met-de-pet. De bulk van de woningen die in de planning staan, heeft dat probleem (het "Hessing"-terrein, het "Plus"-gebouw en de "De Rooij"-locatie); allemaal dure woningen. Elkstukje grond waar sociale woningbouw gebouwd zou kunnen worden, is verpatst aan ontwikkelaars, die – logisch! – alleen dure woningen (meer winst!) bouwen. Jan wordt ondertussen afgescheept met de oudere woningen van de SSW of verplicht te verhuizen naar Nieuwegein of Bunnik.

De SP vraagt al jaren aandacht voor dit probleem, al in 2010 hadden wij een actie op de Schapenweide. In 2016 hadden wij in de raad een succesje: De Schapenweide kwam weer in beeld als mogelijke bouwlocatie. D66 was tegen, haar wethouder was tegen, toch is het de SP gelukt om die motie aangenomen te krijgen. Andere partijen presenteren dat als hun verdienste maar u weet hierbij beter.

Inwoners; stem op een partij die eerlijk is en wel doet wat zij belooft. Stem SP!

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox