Logo biltschecourant.nl


Foto: PR

Ziek maar niet zielig

Column door Evelien Ribbens

Gezond ben ik bijna altijd maar eind vorig jaar, op 29 december om precies te zijn, was het mis. Griep. Niet hele hoge koorts maar ik was geen cent meer waard. Ik had nog vakantie dus op mijn werk merkte men er niets van. Op 2 januari zou ik weer werken en ik voelde me ook weer goed, maar een paar dagen later pikte ik weer een ander virus op en lag ik weer plat.

Dit wordt juist niet een column waar ik eens lekker ga klagen omdat ik ziek was maar ik ga de loftrompet blazen over de zegeningen van de digitale wereld. Want wat scheelt dat een hoop zeg.

Praten kon ik niet, want mijn stem was weg. De deur kon ik zeker niet uit want was nog te lamlendig om de tocht van mijn bed naar de huiskamer te maken. Mijn beschuiten met slappe thee werden aangevoerd door mijn lief. Maar naast hem waren mijn grote vrienden mijn mobiele telefoon en mijn Ipad. Tussen de hoestbuiten en koortsvlagen in kon ik precies volgen wat er zich buiten mijn slaapkamer zoal voltrok. Ik volgde het nieuws, deed stomme spelletjes waarbij ik mijn hersens niet hoefde te gebruiken en toen ik weer een beetje fitter werd las ik weer de mailtjes van mijn werk. En als ik er zin in had beantwoordde ik ze ook.

Whatsapp hielp enorm om met kinderen, vriendinnen en collega's te communiceren. Gezellig medium is dat toch. En ik had de tijd om eens goed Facebook en Twitter te volgen. Wat staat daar een hoop zinvolle informatie en ook een hoop onzin op. Op Linkedin kon ik volgen hoe het met de carrières van mijn Linkedin "vrienden" stond.

En tot slot NEtflix. Wat een zegen. Ik heb de prachtige serie "the Crown" helemaal bekeken.

Ik heb geen aandelen bij Google, Apple of Facebook maar mijn tip: heeft u geen mobiel, computer of tablet? Schaf wat aan. Idea geeft cursussen en het gebruik van al die digitale mogelijkheden verrijkt het leven. Juist als je immobiel ben. Dat bleek maar weer.

Expo in de
Immanuëlkerk

De Bilt - Tijdens de expositie worden etsen/tekeningen, gemengde technieken, potlood/gouaches tentoongesteld. Voor haar werk laat Marjanne de Bruyn-de Boer zich inspireren door hetgeen zich dagelijks aan haar voordoet en door hetgeen op haar pad komt. De geëxposeerde werken zijn tot eind februari a.s. gratis te bezichtigen in de Immanuëlkerk, Soestdijkseweg Zuid 49, De Bilt, in de regel op zondag tussen 11.00 en 12.00 uur en op andere dagen in de week na overleg met Jannie Catsburg.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox