Logo biltschecourant.nl


Jaap van den Burg tijdens een van zijn trainingen in Nederland. "Met het uitkomen van mijn droom om op het dak van Afrika te staan, hoop ik dat ook de dromen van kinderen in oorlogsgebied uitkomen."
Jaap van den Burg tijdens een van zijn trainingen in Nederland. "Met het uitkomen van mijn droom om op het dak van Afrika te staan, hoop ik dat ook de dromen van kinderen in oorlogsgebied uitkomen."

Bilthovenaar naar het dak van Afrika!

In de Bilthovense Courant van 28 juni 2017 kon u al lezen over de voorbereidingen van Jaap van den Burg, voor de beklimming van de hoogste berg van Afrika.

Bilthoven - Op zaterdag 20 januari vertrok TeamCoach Jaap van den Burg naar Tanzania om daar de Kilimanjaro te beklimmen. Als alles mee zit, bereikt hij na zes dagen lopen en klimmen, op zaterdag 27 januari bij zonsopkomst de top.


Erg koud

Bij vertrek lopen ze in korte broek, maar op de top van deze inactieve vulkaan, die op 5.895m hoogte ligt, is het naar verwachting 15 graden onder nul.


Onderweg passeren ze vijf klimaatzones, dus met alle weersomstandigheden moet rekening gehouden worden.


Voorbereidingen

Onderweg slapen ze in tentenkampen, zonder voorzieningen. Alles wat mee omhoog gaat, komt ook weer mee terug. Zelfs je eigen toiletpapier neem je mee terug om geen schade aan de omgeving te veroorzaken.


Na alle voorbereidingen van de afgelopen negen maanden, heeft Jaap er alle vertrouwen in. Maar je weet natuurlijk nooit hoe het ter plekke gaat lopen en hoe zwaar de omstandigheden zullen zijn.


War Child

Met deze sportieve prestatie in het verschiet zamelde hij afgelopen jaar geld in voor de acties van War Child. Tot nu toe haalde hij al ruim 3000 euro aan sponsorgeld op. Maar het kan nooit genoeg zijn, vindt Jaap.

"De acties van War Child zijn zó nodig! Met het uitkomen van mijn droom om op het dak van Afrika te staan, hoop ik dat ook de dromen van kinderen in oorlogsgebied uitkomen."


War Child zorgt voor bescherming, hulp én onderwijs voor deze kwetsbare kinderen.


Kinderen die in de toekomst een verschil kunnen maken in de wereld.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox