Logo biltschecourant.nl


Sportgemeente!?

Politieke column door Krischan Hagedoorn

In 2009 werd De Bilt sportgemeente van Nederland. Deze titel was te danken aan de grote betrokkenheid bij sportverenigingen. De Bilt was op sportterrein een bondgenoot en teamspeler. De jury loofde de durf van de gemeente om een scala aan sportstimuleringsprojecten te lanceren waaronder nieuwe vormen van sport en beweging.

Nu

In de afgelopen 4 jaar is het Biltse sportklimaat verslechterd. Er wordt een zwembad gebouwd waar niemand gelukkig van wordt, sportverenigingen kregen geen uitbreiding van voorzieningen in de gerenoveerde Vierstee, sportverenigingen zijn zonder reden gekort op subsidies en van innovatie is nauwelijks sprake. Tekenend voor de lage prioriteit: van 2014 tot 2018 moesten we het zonder nieuwe Sportnota doen …

"PvdA pleit voor sterk gemeentelijk sportbeleid"

De toekomst

De PvdA De Bilt vindt sport belangrijk en vindt dat hierin geïnvesteerd moet worden na de verkiezingen. De PvdA wil:

Een nieuwe Sportnota met aandacht voor het opbouwen van sterke verenigingen, ondersteuning van vrijwilligersbeleid en moderne accommodaties

Drie extra sportcoaches voor sport op school en in de buurt

Teruggeven van subsidies in de vorm van flexibel budget voor innovatie en initiatieven

Nieuwbouw van de HF Witte sporthal en mogelijk het HF Witte centrum

Een bezemzwemklas voor kinderen boven de 8 jaar zonder zwemdiploma

Kinderen uit arme gezinnen kunnen ook gewoon sporten

Investeren in speeltoestellen en avontuurlijk spelen

Herkansing?

Als het ook maar enigszins mogelijk is, wil de PvdA dat alsnog gekozen wordt voor het zwembad van Stichting Water (burgerinitiatief van sportverenigingen) van 25 bij 35 meter.

Het zwembad wat de gemeente nu gaat bouwen is te klein (25 bij 15 meter), de gebruikers passen hier niet in. De gemeente maakt gebruik van drie nieuwe technieken die elk nog maar op 1 plek worden uitgeprobeerd. De gebruikers zijn ontevreden over het bouwplan en de communicatie hierover. Het burgerinitiatief van Stichting Water kent wel een sluitende exploitatie, alle steun van de gebruikers en mogelijkheden voor meer banenzwemmen en andere activiteiten.

Draagt u de sport in onze gemeente ook een warm hart toe? Stem dan op 21 maart PvdA!

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox