De toneelvereniging Westbroek bracht het stuk Bewaar Me van Mary Bakker-Schoon. FOTO: Maarten Bos
De toneelvereniging Westbroek bracht het stuk Bewaar Me van Mary Bakker-Schoon. FOTO: Maarten Bos (Foto: Mitch Huisman)

Met de Zonnebloem naar het Dorpshuis in Westbroek

Op 27 januari bezocht de afdelingen Maartensdijk en De Bilt/Bilthoven van de Zonnebloem een toneelvoorstelling in het Dorpshuis in Westbroek. De toneelvereniging Westbroek bracht het stuk Bewaar Me van Mary Bakker-Schoon. Het was voor het derde jaar op rij dat de Zonnebloem in het pittoreske dorpje werd uitgenodigd. Het betrof een activiteit die samen met de afdeling Zeist werd uitgevoerd.

Westbroek - Het stuk in twee bedrijven werd gespeeld voor een met 120 mensen geheel gevulde zaal. In de voorstelling treden vier gevangenen op die weten te ontsnappen en op zoek gaan naar het geld dat twee van hen verstopt hebben na een overval. Drie vrouwelijke gedetineerden weten ook waar de buit is. Zij komen vervroegd vrij en willen delen in de opbrengst. Maar zoals zo vaak: waar twee honden vechten om een been, gaat een derde ermee heen. In de pauze gingen de toneelspelers de zaal in om koffie en thee met zelfgebakken cake aan de aanwezigen te serveren. Na afloop van de voorstelling was er nog een borrel. Tenslotte keerde iedereen tevreden huiswaarts. Een vrijwilliger: "Het enige wat de Zonnebloem hoeft te doen is de deelnemers halen en brengen. Wij zetten nu met zijn vieren particuliere auto's in en de anderen worden met busjes van het Rode Kruis vervoerd".

Een oudere bezoekster vertelt: "Ik vind de activiteiten van de Zonnebloem altijd heerlijk. Ik ben nu voor de tweede keer bij de toneeluitvoering. Ik ga zo vaak mogelijk". Na afloop van het stuk kregen de acteurs ieder een fles Zuid-Afrikaanse zonnebloemwijn van de organisatie. De Zonnebloem organiseert dit soort activiteiten voor mensen van boven achttien jaar met een fysieke handicap. Er zijn altijd vrijwilligers nodig en wie geïnteresseerd is kan zich aanmelden via de website.

Met de 50 vrijwilligers en 25 chauffeurs worden uitstapjes en gezellige bijeenkomsten voor zo'n 150 gasten, en bezoeken ze op verzoek ook regelmatig gasten thuis voor een kop koffie en een fijn gesprek. Iedereen heeft behoefte aan gezelschap. Maar als je een lichamelijke beperking hebt, ben je misschien wel vaker (alleen) thuis dan je zou willen. De vrijwilligers van onze afdeling komen graag langs voor een kop koffie of om samen met jou op pad te gaan.

www.zonnebloem.nl/de-bilt-bilthoven

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox