Foto: Marie-Louise Geurtsen

Maartensdijk 'saai'?

Column door Edwin Plug

Welnee… Maartensdijk bruist! Sommige Maartensdijkers zeggen weleens dat ons dorp "wat saai" is en "dat er zo weinig gebeurt". Ik ben het daar niet mee eens. Er worden namelijk - naast de wekelijkse sport- en overige activiteiten - regelmatig leuke speciale festiviteiten door vrijwilligers georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan de meezingavond, de bridge-drive, lezingen, Koningsdag en andere speciale activiteiten van onze prachtige lokale verenigingen.

Afgelopen week heb ik kennis gemaakt met twee nieuwe, bijzondere initiatieven. Afgelopen woensdag was er de eerste "Samen leuke dingen doen" bijeenkomst in de Vierstee, georganiseerd door MENS De Bilt. Het was een mooie en succesvolle middag! Het concept is eenvoudig: mensen - jong en oud - die het leuk vinden om een keer iets met anderen te doen, schrijven hun activiteit op een kaartje en hangen dit op een bord.

Anderen lezen dit, denken "dat vind ik ook leuk", pakken het kaartje en nemen contact op met de ander op. Zo komt "een match" tot stand. Tijdens de bijeenkomst zijn er diverse leuke matches gemaakt door mensen die met elkaar gaan fietsen, samen gaan koken of samen een avondje (bord)spellen gaan doen.

Woensdagavond 4 april wordt de tweede "Samen leuke dingen doen" avond in de Vierstee georganiseerd. Zet de datum vast in uw agenda! Het "Samen leuke dingen doen" bord blijft overigens in de Vierstee hangen. Vindt u het leuk om samen met anderen iets te gaan doen? Hang uw kaartje op of haal het kaartje wat u aanspreekt er af en maak "de match"!

Ook de organisatie van de verkiezing van "Maartensdijker van het jaar" vind ik een leuk initiatief. Gert-Jan Weierink en Henric de Jong Schouwenburg zijn de organisatoren van deze happening, bedoeld om de vele Maartensdijkse vrijwilligers in het zonnetje te zetten.

Beiden zien - net als ik - hoeveel vrijwilligers er dag en nacht in touw zijn voor anderen en hoeveel persoonlijke inspanningen en energie dat kost. Petje af en chapeau!

Tot 12 februari 12.00 uur kan er gestemd worden. Wie vindt u dat de titel verdiend? Stembriefjes liggen bij Kapper Hans en in Dijckstate. Stemmen kan ook via Facebook. De bekendmaking van "de Maartensdijker van het jaar" is op 14 februari om 18.00 uur in de Vierstee. Komt u ook?

Ik ben trots op Maartensdijk en alle mooie activiteiten die er door vele vrijwilligers georganiseerd worden. Maartensdijk bruist dankzij jullie activiteiten! Zonder jullie zou ons dorp pas "saai" worden.

1 reactie
Meer berichten


Shopbox