Logo biltschecourant.nl


Marijke Roest en John van der Meer lieten de kinderen ervaren hoe het is om als gehandicapte (top)sport te bedrijven.
Marijke Roest en John van der Meer lieten de kinderen ervaren hoe het is om als gehandicapte (top)sport te bedrijven.

Bijzondere gymlessen; (S)Cool on Wheels

Op basisschool de Werkplaats Kindergemeenschap hadden de gymlessen van de groepen 7/8 deze week een speciaal thema: gehandicapte sporters Marijke Roest en John van der Meer kwamen via het project (S)Cool on Wheels op school om de kinderen te laten ervaren hoe het is om als gehandicapte (top)sport te bedrijven.

Bilthoven - In een voorafgaand theoriegedeelte in de klas werd verteld over het leven als gehandicapte sporter, werden filmpjes getoond en heel veel, ook heel persoonlijke, vragen beantwoord. De ingelijste medaille van de Paralympics van Marijke Roest maakte grote indruk!

Aan de slag

Vervolgens gingen de kinderen de gymzaal in om te leren hoe het is om in een rolstoel te rijden en tegelijk ook nog met een bal om te gaan. In de vorm van een estafette leerden ze hoe je vaart kunt maken, hoe je handig kunt draaien en een pirouette maken, en hoe je snel stopt. Dat lukte in de vaart van een spel niet altijd goed: soms leken de rolstoelen meer op botsautootjes…

Wheely

Sommigen lukte het om een "wheely" te maken: even balanceren op twee wielen! Verteld werd ook hoe je weer overeind komt als je met de rolstoel omvalt. Met een paar potjes rolstoel-basketbal werd deze geweldige dag afgesloten.

1 reactie
Meer berichten


Shopbox