Logo biltschecourant.nl


Lustrum Matthäus in de OLV-kerk Bilthoven

Op 25 maart 2018 zal er in de Onze Lieve Vrouwkerk aan de Gregoriuslaan in Bilthoven de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach worden uitgevoerd. Inmiddels is dat een traditie; het is de vijfde keer dat het Dudok Ensemble het werk in Bilthoven uitvoert.

Bilthoven - Hoewel het ensemble afkomstig is uit Hilversum, zijn een aantal leden wel in Bilthoven of de Bilt woonachtig. Het Dudok Ensemble heeft als het gaat om de Mattheus Passion een stevige reputatie opgebouwd.

Alle lof

Recensies van vorig jaar: “dirigent Johan Rooze wist met zijn ontspannen, maar altijd intense slagtechniek koren en orkesten tot een volledige eenheid te vormen” en “de solisten waren van uitstekende kwaliteit, met name de bas Willem de Vries en de altus Robert Kuizenga”. Ook het ensemble zelf kreeg alle lof: “het grootse compliment gaat echter uit naar koor en orkest. Wat deze amateurmusici aan betrokkenheid, inleving en inzet lieten zien grensde aan voortreffelijkheid en liet een grote liefde voor Bach’s muziek zien”.

De solisten zijn ook dit jaar weer jonge, getalenteerde zangers: Eric Jansen, die de rol van evangelist voor zijn rekening neemt, de bas Marijn Zwitserlood als Christus en verder Monica Monteiro (sopraan), Robert Kuizenga (altus), de tenor Mitch Raemaekers en de Tiemo Wang (bassolo’s). Het Dudok Ensemble staat ook dit jaar onder leiding van Johan Rooze. Rooze is één van de oprichters van het Dudok Ensemble; hij heeft in Nederland een repetitie als Bach-specialist opgebouwd. Voor de uitvoeringen van de Mattheus Passion komt hij over uit Zuid Korea, waar hij momenteel woont en werkt.

De uitvoering begint om 15:00 uur. Kaarten zijn te verkrijgen via www.dudokensemble.nl en bij de Bilthovense Boekhandel aan de Julianalaan in Bilthoven en Bouwman boeken aan de Hessenweg in de Bilt.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox