Mensen die zorgen voor iemand met dementie hebben vaak veel vragen. FOTO: Mens De Bilt
Mensen die zorgen voor iemand met dementie hebben vaak veel vragen. FOTO: Mens De Bilt (Foto: Mens De Bilt)

Extra training "Omgaan met dementie"

Vanwege grote belangstelling organiseert Steunpunt Mantelzorg een extra training van twee avonden voor mantelzorgers, familieleden en partners van een naaste met dementie. Deze gratis training vindt plaats op 22 februari en 1 maart.

DE Bilt - Iemand in uw naaste omgeving heeft dementie. Misschien uw partner, ouder, een vriend. Dementie is een hersenaandoening waarbij je langzaam maar zeker geheel afhankelijk wordt van de zorg van anderen. Dit is een ingrijpend proces, niet alleen voor de mens met dementie maar ook voor de omgeving. Er kan gedragsverandering optreden, het geheugen laat iemand in de steek en daardoor verandert ook de relatie die je met iemand hebt. Zorgen voor iemand met dementie is "een vak apart". Mensen die zorgen voor iemand met dementie hebben vaak veel vragen.

In deze training krijgt u inzicht in de ziekte en leert u veranderd gedrag te begrijpen. U krijgt tips en praktische oplossingen om toe te passen in het dagelijks leven en in de zorg voor iemand met dementie. De training duurt 2 avonden en wordt gegeven door Albert Schuurmans, klantcoördinator en trainer bij Home Instead. Er zijn geen kosten aan verbonden. Datum: 22 februari en 1 maart, van 19.00 – 21.30 uur in Gezondheidscentrum de Bilt, Henrica van Erpweg 2 in De Bilt. Aanmelden: Verplicht vòòr dinsdag 20 februari per mail, mantelzorg@mensdebilt.nl of 06-13071129.
www.mensdebilt.nl

Meer berichten