Joke Firet dirigeert het schoolorkest van basisschool De Regenboog.
Joke Firet dirigeert het schoolorkest van basisschool De Regenboog.

Leerlingen basisschool De Regenboog maken muziek

Op vrijdagmiddag 16 februari gaf basisschool de Regenboog een schoolbreed concert in de gymzaal van het Lichtruim. Groepen 1 t/m 4 zongen liedjes en groepen 5 t/m 8 speelden gitaar, keyboard, trombone en slagwerk, onder begeleiding van muziekdocenten van het KunstenHuis De Bilt – Zeist. Het project is mede mogelijk gemaakt door gelden vanuit de Impuls Muziekonderwijs.

De Bilt - Het concert sloot de eerste fase van een driejarig project af. Cultuurcoördinator van de school, Els Firet, heeft een passie voor muziek en wil het muziekonderwijs op de school een stevige boost geven.

Mogelijkheden voor muziek

Sinds 1 januari is de Regenboog tijdelijk verhuisd naar het Lichtruim. Hier zag cultuurcoördinator Els Firet mogelijkheden; met het KunstenHuis aan het einde van de gang is muziekles heel dichtbij. De groepen 1 t/m 4 kregen algemene muzikale vorming en de groepen 5 t/m 8 maakten kennis met een instrument van hun keuze. Zij mochten kiezen uit keyboard, gitaar, trombone en slagwerk. Na 3 lessen kenden de kinderen al een aantal nummers en konden ze met de hele klas spelen, als een echt orkest!

Concert

Eerst hebben de leerlingen met hun hele klas een generale repetitie gehad, waarin ze voor het eerst met alle instrumenten tegelijkertijd speelden. De leerlingen vonden het bijzonder om hun klasgenoten met andere instrumenten te zien en te horen hoe het samen klinkt.

Uit volle borst

Daarna was het zover, het concert met de hele school. Er was meer dan 200 man publiek; ouders, grootouders, broertjes en zusjes. Alle groepen kwamen aan de beurt om te laten zien wat zij geleerd hebben en iedereen zong uit volle borst mee met de liedjes.

De Muziekmaand is het begin van een groter project; deskundigheidsbevordering van leerkrachten op muzikaal gebied. Met deze mooie start zijn de leerkrachten geïnspireerd om hun eigen leertraject vorm te geven en aan de slag te gaan met hun klas.

Meer weten over de Impuls muziekonderwijs? Kijk op:http://www.cultuurparticipatie.nl/subsidies/impuls-muziekonderwijs

Meer berichten