Diederik Regenboog in zijn eigen zaak 'Reeg". Aan de wand de verzameling oude reclameprenten met de afbeeldingen van een regenboog. FOTO: Els van Stratum
Diederik Regenboog in zijn eigen zaak 'Reeg". Aan de wand de verzameling oude reclameprenten met de afbeeldingen van een regenboog. FOTO: Els van Stratum (Foto: Els van Stratum)

Wakker worden met koffie bij Reeg

Diederik Regenboog (41) opende vorig jaar juli op de Hessenweg zijn eigen zaak Reeg. Diederik: "De naam spreekt eigenlijk voor zich. Ik heb een bijzondere achternaam die roept om er iets mee te doen en een van mijn beste vrienden noemt mij al sinds jaar en dag 'Reeg.'". Zo was de korte en bondige naam al snel gekozen!

door Els van Stratum

De Bilt – Vanaf jongs af aan bleek ik al snel horecabloed door de aderen te hebben stromen, mede ingegeven door mijn moeder die zelf een uitstekende hobby-kok is en door een aangeboren nieuwsgierigheid om, als wij met het gezin uit eten gingen, toch altijd een glimp op te willen vangen van hoe het er in de keuken aan toe ging.

Hij ging naar de Middelbare Hotelschool en deed daarna een internationale vervolgcursus ter aanvulling. Daarna volgde een periode van zoeken naar wat bij hem paste. Diederik: " Ik kwam op het idee een horecamakelaardij te beginnen en begon met de opleiding makelaardij. Uiteindelijk volgde er een periode van diverse banen in het bedrijfsleven, vaak gelieerd aan de horeca. Uiteindelijk bleef de "echte" horeca kriebelen.

Een paar jaar geleden kwam ik daardoor weer op de vloer te staan als leidinggevende in de horeca en begon het idee om echt voor mijzelf te beginnen serieus te worden. Ideeën kregen vorm, plannen werden gesmeed en verschillende opties kwamen voorbij. Maar de stap ècht zetten is toch iets anders.

In 2013 overleed de vader van Diederik. Die gebeurtenis heeft hem aan het denken gezet. "Mijn vader was een harde werker en ging elke dag met een glimlach naar zijn werk. Het was het zetje dat ik uiteindelijk nodig had om de keuze te maken. Hoe mooi is dat, dat wilde ik ook! Ik had natuurlijk een leuke baan in bijvoorbeeld de sales kunnen hebben, maar of ik daar nu echt gelukkig van zou worden?

Uiteindelijk kwam, dicht bij huis, de ruimte op de Hessenweg voorbij en heeft Diederik de stap gezet. Diederik: "Ik ben opgegroeid in Bilthoven en ken veel mensen hier. De plek is ideaal. Het is een echte dag-zaak geworden waar wij bijna alles zelf maken, de huisgemaakte taarten en taartjes zijn bijvoorbeeld hard op weg een begrip te worden in de Bilt. Gastvrijheid, kwaliteit en gezelligheid zijn belangrijke factoren bij Reeg. Wij proberen 'een huiskamergevoel' te creëren waar iedereen zich welkom voelt. Ik zit nu eindelijk op mijn plek hier, open mijn zaak iedere dag met een brede glimlach. Om half 9 trouwens al, ik ben de enige die op dat tijdstip de deuren opent voor een lekker kopje koffie." (ook to Go!)

www.reeg.nl

Meer berichten