Terry Groenen deed als kandidaat mee aan het programma Curvy Supermodel en gaat zich nu hard maken voor maatje 38/40. FOTO: Els van Stratum
Terry Groenen deed als kandidaat mee aan het programma Curvy Supermodel en gaat zich nu hard maken voor maatje 38/40. FOTO: Els van Stratum (Foto: Els van Stratum)

Te dik voor 't één, te dun voor 't ander

Terry Groenen deed vorige week mee aan het programma Curvy Supermodel. Uit de enorme hoeveelheid aanmeldingen waren 20 dames geselecteerd die in het programma mogen gaan strijden om de titel 'Curvy Supermodel'. Voor Terry was het helaas einde verhaal, ze moest het programma in de eerste aflevering al verlaten. Ze is te slank!

door Els van Stratum

Groenekan - De Groenekanse Terry (23) wilde de gok wel wagen. "Ik ben te dik voor de gewone modellenwereld. Mijn heupen zijn 10cm te breed. Maar ja, om 'Curvy' te zijn ben ik dus weer te dun", vertelt Terry lachend.

Als kind droomde ze al van een carrière in de modellenwereld, maar daarnaast had ze ook een passie voor acteren en dansen. Terry: "Ik maakte foto's met vriendinnen in de hoop dat een fotograaf het zou zien en er een opdracht uit zou komen. Ik heb jarenlang toneelles gevolgd bij Masquerade in Bilthoven".

Ze begon na haar middelbare schoolperiode op de Werkplaats in Bilthoven aan de dansopleiding in Arnhem. Terry: "Ik heb 2 jaar Urban en daarna 3 jaar show gedaan. Dat laatste is watcommerciëler en op klassiek gericht. Door de opleiding ben ik bewuster van mijn houding geworden. Iets dat goed van pas komt in het modellenwerk."

Na de dansopleiding kreeg ze de mogelijkheid om nog een jaar event-management te gaan doen. Terry: "Het was voor mij een dag in de week naar school en een stage van 4 maanden op Curacao. Daar heb ik enorm veel geleerd. Normaal sta ik op het podium, maar nu was mijn werk achter de schermen. Ik organiseerde feesten en zette draaiboeken in elkaar".

Van alle drie haar passies doet ze wel iets. Regelmatig wordt ze benaderd voor een klus. Het gaat dan om een videoclip of als danseres op een festival. "Ik bekijk vooraf altijd eerst of het bij me past, het moet goed voelen". Ze stort zich nu volledig op het modellenwerk. Terry: "Ik ga er voor de volle 100% voor. Ik heb natuurlijk 16 jaar gedanst en dansen is iets dat je moet blijven doen om het bij te houden."

Meer berichten