Foto: Hans Lebbe

Eerste paal Islamitisch Cultureel Centrum Bilthoven

Bilthoven - Woensdag 28 februari is de eerste paal geslagen van het Islamitisch Cultureel Centrum aan de Noorderkroon in Bilthoven. Wethouder Anne Brommersma en het bestuur van de Vereniging De Marokkaanse Islamitische Gemeenschap in De Bilt-Bilthoven sloegen de eerste paal.

De vereniging is al ruim 30 jaar gevestigd aan de Troestraweg in De Bilt, maar groeit op die locatie uit haar jasje en heeft al sinds 2008 de wens om een nieuw centrum te bouwen. Ongeveer 95 gezinnen zijn lid van de vereniging. De gemeenteraad besloot in 2009 dat nieuwbouw mogelijk is aan de Noorderkroon.

Goede samenwerking

Precies 2 jaar geleden ondertekenden wethouder Hans Mieras en het bestuur van de Vereniging Marokkaans Islamitische Gemeenschap de anterieure overeenkomst voor de ontwikkeling van het Islamitisch Cultureel Centrum. Wethouder Hans Mieras: "Het is fijn om te merken hoe de vereniging zich inzet om er ook op deze nieuwe locatie in Bilthoven een succes van te maken, samen met de gemeente en de buurt."

Sociale rol in de wijk

Het wordt een modern islamitisch centrum dat een sociale rol wil vervullen in de wijk. Naast de gebedsruimte, biedt het gebouw ook ruimte voor huiswerkbegeleiding, taalles voor kinderen, cursussen voor vrouwen en een bibliotheek. Er is gekozen voor een compact en bakstenen gebouw dat lager is dan het naastgelegen woongebouw.

Iedereen is welkom

Naar verwachting wordt het Islamitisch Cultureel Centrum halverwege volgend jaar opgeleverd. Voorzitter Boutahar: "Na de opening is iedereen die een rondleiding wil krijgen, van harte welkom in het Islamitisch Cultureel Centrum."

Meer informatie

Op de websites van de Vereniging De Marokkaanse Islamitische Gemeenschap in De Bilt-Bilthoven en van de gemeente De Bilt is meer informatie over het Islamitisch Cultureel Centrum te vinden. Zie hiervoor www.moskeearrahman.nl of www.debilt.nl/islamitisch-centrum.

Meer berichten