NOVA A1 Kampioen en promoveert naar de overgangsklasse

Zaterdag 10 maart moest een mooie dag worden voor alle mensen die Nova en het topkorfbal een warm hart toe dragen! Niet alleen het eerste team kon deze dag door te winnen van ASVD promoveren naar de overgangsklasse, maar ook de talenten uit de A1 krijgen de kans om met een kampioenschap definitief te bewijzen dat ze thuishoren in de top van het wedstrijdkorfbal.

Het beloofde naast een spannende wedstrijd ook een mooie wedstrijd te worden, er werd gespeeld tegen de directe concurrent Blauw Wit A1 uit Amsterdam. Ook zij streden met 1 punt achterstand op NOVA voor promotie naar de overgangsklasse. De thuiswedstrijd werd door NOVA maar net verloren. Waardoor het team nog meer was gedreven om deze wedstrijd winnend af te sluiten.

Het massaal uit Bilthoven meegereisde publiek zagen dat de coaches Schippers en van Brenk aantraden met een tot op het bot gedreven ploeg, die Blauw Wit in de eerste helft al op een ruime achterstand van 8-15 zette. In de tweede helft leek de NOVA-machine wat te haperen. Blauw Wit was getergd uit de kleedkamer gekomen en scoorde 4 maal oprij. Dat was het signaal voor NOVA om een tandje bij te zetten en de achterstand uit te bouwen tot 15-20. Promotie naar de overgangsklasse is een feit.

Meer berichten