Foto: Jan Ruijne

DOEN!

Column door Ike Bekking 

Verbeter de wereld, begin bij jezelf! Het thema van de 83e Boekenweek is NATUUR en zo rolde ik van het Boekenbal op vrijdagavond moeiteloos op zaterdagochtend het van Boetzelaerpark in waar we met een clubje mensen aan NL Doet meededen en hielpen troep op te ruimen, woekerende bramenstruiken te snoeien en de boel eens lekker aan te harken. Leuk en nuttig en helemaal verantwoord want binnen het thema van de Boekenweek die overigens prima van start is gegaan.

Hoe moeilijk is het eigenlijk om geen flessen water meer te kopen maar gewoon leidingwater te drinken? Investeer in een mooie karaf of koop een Dopper en help mee de 'plastic soep' in ieder geval niet groter te laten worden.

"NL Doet; kleine moeite, groot effect!"

Hoe lastig is het om een eigen tasje mee te nemen en niet meer voor elk wissewasje een plastic tasje aan te pakken? Toegegeven de overheid heeft een zetje gegeven en sinds er voor plastic tasjes moet worden betaald is het gebruik er van drastisch afgenomen.

Hoe is de vleesloze week bevallen? Eerlijk gezegd is het me niet helemaal gelukt, maar het heeft me wel bewust gemaakt. Ik zie het als een uitdaging om lekker te koken zonder vlees. Ook dit hebben we zelf in de hand! Hulp nodig? U weet wel waar u terecht kunt voor een prima kookboek!

En dat brengt ons weer bij de Boekenweek, die prima van start is gegaan en nog tot volgende week zondag duurt. Dan kunt u gratis met de trein op vertoon van het Boekenweekgeschenk. Natuurlijk stapt u op de fiets en koopt u uw boek niet on-line maar bij uw plaatselijke boekhandel. Hiermee spaart u overbodig verpakkingsmateriaal uit, dankzij u rijdt er een busje minder door de straat en u steunt de lokale middenstand.
U DOET OOK: Kleine moeite, groot effect! We doen het SAMEN!

Meer berichten