Molen Geesina in Groenekan
Molen Geesina in Groenekan

Heropening molen Geesina op zaterdag 7 april 2018

Na een uitvoerige en kostbare restauratie is de historische korenmolen Geesina aan de Ruigenhoeksedijk te Groenekan weer maalvaardig. Dat zal feestelijk worden onderstreept met muziek en toespraken op zaterdag 7 april van 11.00 tot 12.00 uur.

Burgemeester Sjoerd Potters van De Bilt, Directeur-rentmeester Saskia van Dockum van het Utrechts Landschap en de voorzitter van Stichting Molen Geesina Frits Jansen zullen de aanwezigen toespreken.

Muziekvereniging 'de Vriendenkring' uit Westbroek zal de heropening muzikaal omlijsten. Burgemeester Potters zal tenslotte de vang lichten waarmee de molen weer in gang zal worden gezet na meer dan een jaar stilstand.

De fondsen voor de restauratie waren afkomstig van diverse goede-doelen-instellingen, de gemeente De Bilt en ook werd een belangrijke bijdrage geleverd door de Groenekanse bevolking, onder meer in het kader van een huis-aan-huis actie.

Bezoek de molen

Korenmolen Geesina is van april-oktober iedere zaterdag te bezoeken en de molenwinkel met streekproducten is dan open. Op afspraak kunnen groepsbezoeken op andere tijdstippen worden afgesproken.

www.geesina.nl

Meer berichten