Tekst: Michel Everaert. Beeld: Fuerra Everaert.
Tekst: Michel Everaert. Beeld: Fuerra Everaert.

Irene MA1 presteert op NK Open Jeugd

Zaandam - Dat Irene meisjes A1 zich bij de beste 8 teams van Nederland had weten te plaatsen was voor veel buitenstaanders al een verrassing, maar dat de Bilthovense meiden het in het Topsportcentrum in Zaandam tot de halve finales van het NK wisten te schoppen is een prachtige kers op de taart.

Het podium haalden de Irene meiden uiteindelijk net niet. Maar het lijstje topclubs dat ze achter zich lieten was imposant. De eerste wedstrijd tegen de Apeldoornse topclub Alterno was direct een thriller van formaat. Op 24-20 achter leek de eerste set naar Apeldoorn te gaan, maar Irene wist niet van opgeven en knokte zich terug in de set waarna de set met 30-28 naar het Bilthovense team ging. Een set die later heel waardevol bleek te zijn.

Nadat de tweede set met 25-23 naar Alterno ging en Irene daarna tegen Sudosa (Assen) verloor en van Krekkers (Mariaparochie) won, bepaalde het setpuntensaldo wie als tweede in de poule naar de halve finale zou gaan. Met 7 punten verschil ging de halve finale plaats naar de Bilthovense equipe.

In deze halve finale verloor Irene van de indrukwekkend sterke en latere kampioen Voltena (Werkendam). Voor de Bilthovense meiden was de koek toen op. In de kleine finale tegen Sudosa verloor Irene de strijd om het brons. "Jammer dat we net niet op het podium stonden, maar dit is echt een prestatie van formaat" verkondigde Irene-coach Erna Everaert. "We staan hier te spelen tegen verenigingen die hun speelsters overal vandaan gehaald hebben, terwijl onze meiden allemaal bij Irene zelf opgeleid zijn. Ik moet dan ook een groot compliment maken aan al mijn speelsters. Of ze nu veel of weinig spelen, iedereen heeft de afgelopen twee jaar keihard gewerkt om beter te worden. Dat we hier nu de halve finale halen is iets waar we allemaal trots op mogen zijn" voegde de Irene-coach er aan toe. "Maar we zijn er nog niet, volgende week is het weer gewoon competitie en ook daar willen we weer vlammen."

Die volgende wedstrijd is op zaterdag, 7 april om 10.45 uur tegen VV Utrecht MA1 in Galgenwaard Sportcentrum, UTRECHT.

Meer berichten