Afgelopen week kon men al kennismaken met nieuwe activiteiten, waar bezoekers en bewoners van Rinnebeek aan deelnamen.
Afgelopen week kon men al kennismaken met nieuwe activiteiten, waar bezoekers en bewoners van Rinnebeek aan deelnamen.

Ontmoetingscentrum Rinnebeek

De Bilthuysen heeft er voor gekozen van de dagbehandeling Rinnebeek een Ontmoetingscentrum te maken. Daarmee wordt Ontmoetingscentrum (OC) Rinnebeek een plek waar mensen met dementie of andere beperkingen, zoals niet aangeboren hersenletsel of Parkinson nieuwe sociale contacten kunnen leggen en deel kunnen nemen aan verschillende activiteiten.

Door de bezoekers van het OC een gestructureerd en zinvol activiteitenprogramma aan te bieden, worden vaardigheden lichamelijk en geestelijk op peil gehouden, waardoor men langer thuis kan blijven wonen. Naast professionele begeleiding zijn er mogelijkheden voor het inzetten van behandelaren zoals fysiotherapeut, ergotherapeut en specialist ouderengeneeskunde. Ook mantelzorgers worden ondersteund. Zij kunnen bij het OC terecht voor een luisterend oor en zich aanmelden voor de ontmoetingsgroep of informatiebijeenkomsten.

Afgelopen week kon men al kennismaken met nieuwe activiteiten, waar bezoekers en bewoners van Rinnebeek aan deelnamen. Er worden reguliere activiteiten aangeboden maar ook Tai Chi Qigong les of een meezingmiddag. OC Rinnebeek is elke maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 9.00 uur tot 16.30 uur. Voor meer informatie of om een keer vrijblijvend langs te komen kunt u contact opnemen met Willy Sturkenboom, 06 206 405 23 of w.sturkenboom@iszdebrug.nl.

OC Rinnebeek is ook op zoek naar vrijwilligers.OC Rinnebeek, Sint Laurensweg 11, De Bilt

Meer berichten