Ruzie bij Bilthovense Boekhandel

De Bilt - Schrijver Enno de Witt vertelt woensdag 11 april 2018 bij de Bilthovense Boekhandel over zijn nieuwe boek 'Ruzie, van een lijk naast de kachel tot rijdende rechters'. De Witt houdt met zijn boek Nederland een lachspiegel voor; over hoe wij elkaar al vele eeuwen op vaak bizarre en hilarische manieren in de haren vliegen, en hoe dat Nederland heeft gevormd.

Terwijl Enno de Witt aan zijn vorige boek, 'De grens', werkte, ontstond het idee van dit boek in zijn hoofd: "Ik kwam ontzettende veel ruzies tegen, in alle soorten en maten. Ruzie hoort bij Nederland, zoveel was duidelijk."

Hij dook dieper in de materie en ontdekte dat wij over werkelijk alles ruzie hebben gemaakt en nog steeds maken. In 'Ruzie' beschrijft hij hoe wij in de loop der eeuwen steeds nieuwe, en vaak lachwekkende manieren vonden om elkaar het leven zuur te maken. Het laat ons ook zien waar we vandaan komen en hoe ruzie ons land gevormd heeft.

"Zelfs in het zo vredige en welvarende Bilthoven komt het van tijd tot tijd tot conflicten, daar zal ik ook het één en ander over vertellen." Aldus Enno de Witt in aanloop naar zijn bezoek aan de Bilthovense Boekhandel.

De lezing van Enno de Witt vindt plaats op woensdag 11 april 2018 om 20.00 uur. De entree is €5,- en aanmelden is gewenst; info@bilthovenseboekhandel.nl of 030-2281014.

Meer berichten