Foto: Jan Ruijne

Bookstoreday 2018!

Column door Ike Bekking

Aanstaande zaterdag VIEREN WE DE BOEKHANDEL!

Tegen de stroom in houden we de rug recht, gaan we dagelijks met veel plezier naar ons werk, doen we er alles aan om een actueel aanbod in huis te hebben en het onze klanten naar de zin te maken. WANT WIJ ZIJN DE BOEKHANDEL en we zijn er voor U!

Door het veranderende koopgedrag van consumenten vraag je je wel eens af 'hoe lang nog?' En dat geldt voor heel veel winkels in onze directe omgeving. De omzet wordt steeds meer verlegd naar on-line want het is zo makkelijk. 'Is gemak zo belangrijk?' Vragen wij ons dan af. Je winkel om de hoek heeft het op voorraad of de volgende dag in huis of laat het de volgende dag thuis bezorgen. Dat is pas makkelijk! En belangrijk? Dat is een prettige woonomgeving. Sociale controle, soms vertier, andere mensen om je heen, dat is belangrijk! Je zintuigen laten prikkelen: ruiken, voelen proeven! On-line ruikt nergens naar, smaakt naar niets en is koud!

Dus vieren wij zaterdag BOOKSTOREDAY met optredens, tafelgesprekken, dagdeals en workshops. De hele branche doet mee om er een echt feest van te maken. Uitgevers die extra korting geven zodat er 'dagdeals' zijn, bekende en minder bekende schrijvers die het hele land door toeren om te informeren, te vermaken, te prikkelen en te enthousiasmeren. En uw boekhandel die U graag ontvangt. Zo vieren wij BOOKSTOREDAY.

En voor iedereen die in winkels koopt en nadenkt over de gevolgen van on-line shoppen, schreef ik "een Ode aan U", t.g.v. Bookstoreday

Ode aan U!

U bent, u kijkt,

U zoekt, u vindt,

U zwijgt, u denkt,

U proeft, u hoort.

U snuift, u voelt,

U keurt, U ziet

U leest, u geniet,

En u gunt.

U wikt, u weegt

En u koopt.

Dankzij u ben ik

En zijn wij

….. Uw boekhandel.

Ike Bekking, Mede namens alle winkels in ons dorp.

Meer berichten