zelf tuinbonen oogsten FOTO: Tuinderij Eyckenstein
zelf tuinbonen oogsten FOTO: Tuinderij Eyckenstein

Je eigen groenten oogsten

Komend seizoen kan men zelf eigen groenten oogsten die op eerlijke en biologische manier zijn geteeld op Tuinderij Eyckenstein. Het hele oogstseizoen (vanaf eind april, circa 30 weken) kan, één keer per week, worden geoogst. Op de prachtige historische moestuin van Landgoed Eyckenstein bij Maartensdijk is Luuk Schouten begin 2006 gestart als biologisch tuinder. Op 0,7 hectare teelt en verkoopt hij met Jasper Rijsdijk een grote diversiteit aan groenten.

Elke week vijf verschillende soorten groenten, waar met twee personen van kan worden gegeten. Henk en Marijke zijn de eerste twee zelfoogsters op Tuinderij Eyckenstein.

Henk is net in Bilthoven komen wonen en heeft al ervaring met zelfoogsten. "Ik was op zoek naar een plek in de omgeving van Bilthoven waar zelf oogsten ook kan, en kwam uit op Tuinderij Eyckenstein.

Elke week anders

Luuk en Jasper, de tuinders, geven wekelijks aan wat er geoogst kan worden. Aan het begin van het seizoen wordt een bijdrage aan de tuinderij betaald, zodat plantgoed en zaden kunnen worden gekocht. Er kunnen maximaal vijften deelnemers een oogstaandeel kopen.

Meer informatie

Meer informatie Tuinderij Eyckenstein, Luuk Schouten, tel: 0644545537

Meer berichten