'Schone Schijn' is een dynamische theatervoorstelling vol humor, beweging en tragiek, gebaseerd op persoonlijke verhalen.
'Schone Schijn' is een dynamische theatervoorstelling vol humor, beweging en tragiek, gebaseerd op persoonlijke verhalen.

Community Art speelt voorstelling 'Schone Schijn'

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 april speelt theatergroep Community Art van KunstenHuis Theaterschool Masquerade de voorstelling 'Schone Schijn' in Theater Het Lichtruim aan het Planetenplein.
De voorstelling is alweer de derde productie van de theatergroep. Als inspiratie dienden de eigen levensverhalen van de spelers. Onder leiding van regisseur Lilian Vis Dieperink maakten zij een uniek theaterstuk, dat dicht bij de mensen staat en veel herkenning zal oproepen bij het publiek. Dit jaar resulteert dat in een voorstelling met als thematiek: zelf je grootste vijand zijn en de strijd om te durven zijn wie je werkelijk bent.

Regisseuse Lilian Vis Dieperink heeft veel ervaring met het maken van producties die tot stand komen door improvisatie en gesprekken met spelers. Een paar jaar geleden gaf Lilian aan: "Ik heb een community art project geleid waarin de ervaringen van mensen die nieuw zijn in Nederland centraal stond. Dat project resulteerde in de voorstelling 'En het regent'. Ik wilde iets soortgelijks ook in De Bilt doen, met mensen uit de wijk." Inmiddels is de groep niet meer weg te denken binnen Theaterschool Masquerade. Ze zorgen voor een mooie balans met alle 'jongere' voorstellingen en laten zien wat de waarde is van theatermaken met mensen uit de wijk, de community. We zien een straat, netjes onderhouden tuintjes, mooi geschilderde gevels en de buren vinden elkaar o zo aardig. Maar wat gaat er schuil achter de muren? En wat als je buurman het altijd beter voor elkaar heeft dan jij? Vrijdag 20 april, 20:00 uur en 21 april, 20:00 uur, Theater Het Lichtruim, Planetenplein 2, Bilthoven.

Meer berichten