De officiële opening werd verricht door de heer De heer G.C.J.J. Peek (Gert) oud-voorzitter en één van de grondleggers van SPG MN. FOTO: Hans Lebbe
De officiële opening werd verricht door de heer De heer G.C.J.J. Peek (Gert) oud-voorzitter en één van de grondleggers van SPG MN. FOTO: Hans Lebbe

Nieuw onderkomen voor praktijkopleidingen

Stichting Praktijkopleidingen Grond- Weg- en Waterbouw (SPG) heeft een nieuw onderkomen in Bilthoven betrokken aan de P.C. Staalweg 100 (Bedrijvenpark Larenstein). Woensdag 18 april werd het onderkomen officieel geopend.

In 1985 is Stichting Praktijkopleidingen Grond- Weg en Waterbouw opgericht door een aantal bedrijven. SPG verzorgt opleidingstrajecten in Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL). SPG was tot voor kort gevestigd in Utrecht.

Door woningbouwplannen is in onderling overleg SPG op zoek gegaan naar een nieuw onderkomen. De keuze is toen gevallen op Bedrijvenpark Larenstein. Het bedrijvenpark Larenstein heeft haar zaken goed voor elkaar, er zijn goede communicatielijnen met de gemeente en qua uitstraling is het nieuwe onderkomen een fraai uithangbord voor de sector. Het prachtige onderkomen beschikt over kantoor- en praktijkinstructieruimtes.

De nadruk van de opleidingen is praktijkgericht. Jongens die van aanpakken weten en geen moeite hebben met vroeg opstaan, krijgen de gelegenheid een echt vak te leren. Er zijn opleidingen tot onder andere vakman grond- weg- en waterbouw, straatmaker, machinist en uitvoerder infra. De leerling komt in dienst van SPG en krijgt meteen al betaald voor de gewerkte dagen; school- en boekengeld komen voor rekening van de school. In feite kost het de leerling alleen 'bloed, zweet en tranen'. In de praktijkhal kan naar hartenlust worden geoefend en kennis worden gemaakt met de diversiteit van infrastructuur. Tevens worden hier praktijkexamens en vaardigheidstesten afgenomen. Volgens de voorzitter van de Stichting Mark Griede, bevalt het nieuwe onderkomen iedereen uitstekend. Nieuwe aanmeldingen zijn bovendien van harte welkom. Kijk voor meer informatie en aamelden op de website www.spgmn.nl.

Meer berichten