Cursist Walaa Awad in actie bij haar eerste naailes. FOTO: Hans Lebbe
Cursist Walaa Awad in actie bij haar eerste naailes. FOTO: Hans Lebbe

Hulpvaardigheid onderling groot

Afgelopen week is de basiscursus naaien & kleding herstellen van start gegaan. In 10 lessen leren cursisten kleding maken, vermaken en repareren. De cursus is georganiseerd voor mensen op of onder bijstandsniveau/mensen met U-pas. Zij betalen geen geld voor het volgen van de cursus.

De cursus die plaatsvindt bij WVT zit met acht deelnemers meteen vol. Al de eerste les gingen zij aan de slag met het maken van een eenvoudig kledingstuk. De hulpvaardigheid onderling bleek groot.

Nieuwe vaardigheid

Met de lessen leren cursisten een nieuwe vaardigheid die hen geld uitspaart. Bovendien is het een goede manier om nieuwe sociale contacten op te doen.

De cursus is opgezet in samenwerking met gemeente De Bilt en kon worden gestart dankzij de donatie van textielinzamelaar Sympany. Sympany zamelt kleding, schoenen en overig textiel in in veel Nederlandse gemeenten en bij bedrijven en winkeliers. In onze sorteercentra sorteren mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een groot deel van het ingezamelde textiel.

Zo krijgen deze mensen weer een goede baan. Zij initieert en steunt diverse initiatieven om gerecycled textiel op te nemen in de productie van nieuwe mode. Met deze activiteiten houdt Sympany geld over. Dat resultaat gaat via naar projecten in Afrikaanse landen en in India die duurzaam zijn en mensen meer zelfredzaam maken. Van een klein gebaar maken wij een groot verschil.Doel is blijvende ontwikkeling en het vergroten van de zelfredzaamheid van de lokale bevolking.

De basiscursus naaien & kleding herstellen is georganiseerd door Samen voor De Bilt. Zij brengen het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties bij elkaar om maatschappelijke betrokkenheid in gemeente De Bilt te bevorderen. WVT levert voor de cursus de docent, de ruimte, naaimachines en het materiaal. Als welzijnsorganisatie heeft zij een uitgebreid aanbod van activiteiten, voor alle leeftijden. Zij is gericht op versterking van de sociale samenhang en het bevorderen van leefbaarheid en welzijn. Wilt u ook actief zijn in de Biltse samenleving, neem dan contact op met Judith Boezewinkel van Samen voor De Bilt: judith@samenvoordebilt.nl of 06 – 11 56 49 57.

 

Meer berichten