Volop ballonnen en slingers in de woning van het 60-jarig bruidspaar Visser- Van Rossum in Bilthoven. FOTO: Els van Stratum
Volop ballonnen en slingers in de woning van het 60-jarig bruidspaar Visser- Van Rossum in Bilthoven. FOTO: Els van Stratum (Foto: Els van Stratum)

Jan en Riet zijn zestig jaar getrouwd; een jaar gewacht op de eerste zoen

Volop ballonnen en slingers in de woning van het 60-jarig bruidspaar Visser- Van Rossum in Bilthoven afgelopen week. Burgemeester Sjoerd Potters kwam het jubilerende bruidspaar persoonlijk feliciteren.

door Els van Stratum

Bilthoven - Riet van Rossum (79) en Jan Visser (83), beiden geboren en opgegroeid in Utrecht, ontmoette elkaar voor het eerst op de Hertenstraat. Riet was bevriend met de zus van Jan. Ze werkten samen bij de mosterdfabriek in Utrecht. Jan: "Ik vond haar meteen al erg leuk en vroeg een keer, toen ze bij ons thuis was of ik haar naar huis mocht brengen".

Riet: "Ik was pas 16 en weet nog dat mijn moeder geen 'man' in huis wilde voor ik 17 jaar was. Ik moest dus een jaar wachten. Maar in dat jaar hebben we elkaar wel leren kennen, stiekum dus. Hij was een echte gentleman, want in dat jaar gaf hij mij bij het afscheid geen zoen, maar alleen een hand".

Jan: "Na dik een jaar gaf ik haar de eerste kus, bij haar thuis in de gang bij het afscheid. Ik hoor haar moeder nog zeggen: "duurt het nog lang?" Jan werd liefdevol ontvangen bij de familie van Riet. Na drie jaar verkering is het stel getrouwd in het stadhuis van Utrecht. Riet: "Ik kijk met plezier terug op die dag. Het was prachtig weer en een grandioos feest, gewoon bij mijn moeder thuis met de hele familie en veel vrienden.''

Na het trouwen ging het paar wonen in de Krommerijnstraat. Riet: "Voor een korte tijd maar, drie maanden. Vanwege gebrek aan geld moesten we noodgedwongen verhuizen en zijn we bij mijn moeder in huis gaan wonen".

Jan ging werken in de bouw. Het bouwbedrijf ging failliet en hij solliciteerde bij het RIVM. Daar begon hij in de Huishoudelijke Dienst. Jan: "Er kwam een functie vrij in de bewakingsdienst als portier waar ik toen op reageerde. Ik heb uiteindelijk met veel plezier 17 jaar gewerkt bij het RIVM". Dat was ook de reden dat ze in Bilthoven kwamen wonen 37 jaar geleden. Riet heeft het gezinsleven thuis op zich genomen en ging, toen de kinderen wat groter waren werken in de gezinszorg. Jan en Riet hebben 3 kinderen, 7 kleinkinderen 2 achterkleinkinderen.

Riet en Jan zwemmen beiden iedere week. Jan: "Ik zit in een kaart- en visvereniging. Een keer per jaar gaan we met een vaste groep visvrienden vijf dagen naar Friesland om te vissen".

Zestig jaar huwelijk, een mijlpaal! Piet: "Met leuke en minder leuke momenten, maar samen genieten doen we nog steeds!"

Meer berichten