Foto: Mens De Bilt

Eén jaar 'Sterk door Vrijwilligerswerk'

Op donderdag 19 april is in Bij De Tijd het 1-jarig jubileum van het mooie project 'Sterk door Vrijwilligerswerk' gevierd. Dit project wil de eigen kracht van mensen die problemen of belemmeringen ervaren om te kunnen (blijven) participeren versterken.

De Bilt - Het project biedt hulp bij het vinden van passend vrijwilligerswerk en kan begeleiding geven bij de eerste schreden in de uitvoering. Mensen die zich kwetsbaar voelen doordat zij kampen met geheugenproblemen of psychische problemen zoals depressie, angst of eenzaamheid kunnen zo actief deel blijven uitmaken van de samenleving. Wanneer er ondersteuning nodig is om bijvoorbeeld ontstane drempels te slechten, wordt deze gegeven door een jobmaatje, een vrijwilliger die meedenkt en zorgt dat het vrijwilligerswerk soepel verlopen kan.

Heerlijke high tea

Tijdens een heerlijke high tea speciaal bereid voor de deelnemers van het project, hun partners en de jobmaatjes werden de mooie belevenissen enthousiast gedeeld. De vrijwilligers hebben heel diverse werkkringen. Zo is er iemand aan de slag gegaan bij een manege, een ander begeleidt bij een basisschool een groepje kinderen met tekenles en weer iemand anders werkt met veel plezier bij een kringloopwinkel. De vrijwilligers, die eerder veel thuis waren, zijn afgelopen jaar zeer naar hun zin geplaatst. Zij geven aan dat het ze goed doet om weer onder de mensen te komen. Het geeft zelfvertrouwen en zingeving.

Ook de mantelzorgers geven aan door dit project meer adem te krijgen. De betrokken organisaties zijn geholpen met het vrijwilligerswerk en ervaren de meerwaarde voor de deelnemers, zo gaat iedereen ook weer blij naar huis.

Zinvol vrijwilligerswerk

Ook komend jaar willen wij weer veel mensen aan zinvol vrijwilligerswerk helpen. Mocht u zelf of voor iemand anders geïnteresseerd zijn in het project 'Sterk door Vrijwilligerswerk' neemt u dan contact op met een van de coördinatoren project 'Sterk door Vrijwilligerswerk': Maaike Drok of Astrid Kloosterziel Telefoon: 06-16417082 / 06- 4769323 of 030-7440595 E-mail: sterkdoorvrijwilligerswerk@mensdebilt.nl Website: www.mensdebilt.nl

Mens De Bilt

MENS De Bilt is dé organisatie voor maatschappelijke ondersteuning in de gemeente De Bilt. Onze medewerkers en vrijwilligers ondersteunen initiatieven van inwoners op het gebied van welzijn, wonen en zorg. Wij faciliteren activiteiten, beantwoorden vragen en geven ondersteuning en advies.

Meer berichten