Joke van der Molen is de nieuwe voorzitter van BeeKk. FOTO: Els van Stratum
Joke van der Molen is de nieuwe voorzitter van BeeKk. FOTO: Els van Stratum

Ik hou van organiseren

Door Els van Stratum

In januari onderging BeeKk een flinke verandering in het bestuur. Niet alleen de voorzitter Jan-Gerrit van Wijhe stopte ermee, ook secretaresse Connie van Winssen. Joke van der Molen nam het stokje over van Jan-Gerrit en Suzan van Duijkeren van Connie.

Joke: " Tijdens een etentje van BeeKk, een paar jaar geleden, kreeg iedereen een vragenlijst. Daarin kon je aangeven of en hoe je actief aan het bestuur zou willen deelnemen. Ik gaf aan wel iets te willen doen. Ik was nog niet zo lang lid en heb eerst een jaar meegelopen in het bestuur, een soort snuffeljaar. Toen ik werd gevraagd voor de functie van voorzitter twijfelde ik geen moment".

Joke (68) is geboren op de Julianalaan in Bilthoven. Ze trouwde en ging wonen op de Planetenbaan. Daarna verhuisde ze samen met haar man naar Vianen waar ze 22 jaar woonden. Door wisseling van werk zijn terug in De Bilt. Joke heeft gewerkt als verpleegkundige en begon in 1968 haar opleiding in Berg en Bosch. Ze werkte in de Bremhorst en daarna 15 jaar in het Diakonessehuis in Utrecht . "Mijn hart lag bij het werken met zieke mensen. In het Diakonesse heb ik vooral op de afdeling Orthopedie en Urologie gewerkt", vertelt Joke.

Creatief is Joke van kinds af aan. Ze tekende veel en maakte zelf kleding. Joke: "Ik had een drukke baan met veel wisseldiensten. In combinatie met het gezinsleven thuis heeft het creatieve lang stil gelegen. Op het moment dat is met vervroegd pensioen ging heb ik dit weer opgepakt. 12 jaar geleden ben ik naar een open dag bij de Werkschuit geweest. Ik ben gestart met de basiscursus 3D kunst. Maquettes maken en werken met hout, klei was en steen. Ik kon aan alle materialen proeven en was meteen verliefd op het werken met steen. Daar ben ik ook mee verder gegaan. Ruimtelijk werk dus. Met nog 5 anderen kunstenaars huren we een plek in Groenekan waar we heerlijk kunnen werken. Thuis heb ik de zolder ingericht om te kunnen schilderen en sieraden te maken. Binnenkort ga ik weer een week schilderen in Frankrijk. Kortom, ik verveel me niet". Kunstkring BeeKk heeft ongeveer 100 leden en organiseert jaarlijks twee evenementen. In het voorjaar de kunstroute en in het najaar BeeKk in Beeld. Joke: "De voorbereidingen voor de komende kunstroute, in het weekend van 26/27, mei zijn in volle gang.

Voor ons evenement 'BeeKk in Beeld' zijn we nog op zoek naar een geschikte, leegstaande locatie waar we in het najaar een weekend gebruik van mogen maken om te exposeren. Joke: "Ik vind het een leuke uitdaging om voor deze club voorzitter te mogen zijn. Ik hou van organiseren en ik denk dat dit met het nieuwe bestuur gaat lukken".

Meer berichten