Logo biltschecourant.nl


Guus Thomassen en Toni Peroni met de wisselbeker voor de scholencompetitie van de RABO ALS Lenteloop. FOTO: Els van Stratum
Guus Thomassen en Toni Peroni met de wisselbeker voor de scholencompetitie van de RABO ALS Lenteloop. FOTO: Els van Stratum

Kids lopen voor wisselbeker tijdens de ALS Lenteloop

Door Els van Stratum

Nog anderhalve week en Bilthoven staat in het teken van de RABO ALS Lenteloop. Op tweede Pinksterdag gaat dit jaar voor de derde keer de ALS Lenteloop van start.

Mirande Waterlaat (voorzitter van de ALS Lenteloop): "We hopen op een grote opkomst dit jaar en natuurlijk mooi heel weer! Op dit moment zijn we met de laatste voorbereidingen bezig. De shirts zijn binnen en de startnummers worden deze week verstuurd. Inmiddels hebben zich al meer dan 800 deelnemers ingeschreven voor de lenteloop en blijft de donatieteller stijgen. "We zitten al boven de 80.000 euro", aldus een tevreden Mirande. De online veiling met 22 leuke kavels waar op geboden kan worden staat open. De kunstwerken die geveild worden zijn ook live te bekijken bij Galerie Mi in Bilthoven. Ook de volledige opbrengst van de veiling gaat naar de stichting.
Nieuw dit jaar is de scholencompetitie. Steeds meer scholen vinden fitte leerlingen belangrijk en stimuleren de jeugd om te gaan sporten. Als er aan het sporten ook nog een doel zit wordt het nog leuker. Mirande: "Om de schoolgaande jeugd te motiveren mee te doen aan de Lenteloop hebben we een enorme wisselbeker. De school met de meeste deelnemers mag zich een jaar lang de ALS Lenteloop Kidsrun Schoolkampioen noemen!" Guus Thomassen (10) uit Vianen heeft zich inmiddels ingeschreven voor de Kidsrun. Guus: "Ik heb er zin in en ga nog meer klasgenootjes vragen om mee te lopen, want ik hoop natuurlijk dat de beker een jaar lang bij ons op school komt te staan".
Toni Peroni, voormalig drummer van het Goede Doel en presentator bij RTV Utrecht zet zich ook in voor ALS. Hij heeft zich inmiddels ingeschreven voor de 5km hardlopen en zal op 22 mei tijdens het programma 'U vandaag' van RTV Utrecht aanwezig zijn als stamgast om verslag te doen van de ALS Lenteloop. Mocht je op tweede Pinksterdag op vakantie zijn, dan is het ook leuk om de Lenteloop op je vakantiebestemming te lopen. Vier vriendinnen uit De Bilt, De Meern en Nieuwegein zijn onderweg naar New York als in Bilthoven het startschot klinkt. De Lenteloop gaan zij lopen in New York. Marion: "Wij gaan 5km wandelen door de Big Apple volledig bepakt met shopping bags".

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox